BİRAZ DA KUM BONCUK

Geçen hafta polimer kille uğraşmaktan, kum boncuklara elimi sürmemiştim. Dün bu kolyeyi yaptım. Hatta dayanamayıp mavi renkten bir kolye daha başladım. En sevdiğim renktir mavi. Gök mavi, deniz mavi, o yüzden sanırım.



Bir de mavi yasemin (pulumbago auriculata) var. Ben yasemini iki renk bilirdim. Sarısının güzel ve dayanıklı çiçekleri olur, salına salına uzun süre hayat bulur. Beyazı deli gibi kokar hem de ne koku ılık bir rüzgarda, tüm vücudunuz yasemin dolar. Akdenizde mavisi de vardır, oturur karşısına hayran hayran bakarsınız. Kokusu falan yoktur bir tek rengi mavidir. Beyaz ve sarı yaseminler eminim çok bozulurlar bu duruma:)
Antalya' dayken çalıştığım serada, bol bol çelik yapardık özellikle peyzajda çok tercih edilirdi. Karadenizli çok usta işçi ablalar vardı, ne bildiysem onlar öğretti bana. Çelik yapmayı, yaseminleri çiçeği yoksa yapraklarından ayırmayı, tohum atmayı, fide şaşırtmayı, gübrelemeyi ve ilaçlamayı... Dört yıl oldu serayı bırakalı, yani Bilge doğduğunda bıraktım. Antalya' da kalsak en büyük hayalimdi küçük bir sera sahibi olmak. Ankara' da hayal bile etmiyorum, zira etrafım adını bile bilmediğim üç beş ağaçla çevrili. Evdeki çiçeklerimi anca bu sene adam edebiliyorum, geldiğimiz sene hepsinin şaftı kaydı:( Ama belki ilerde birgün...kimbilir... Kolyeden girip, nerden çıktım. Bilge akşam çok komikti ben kitap okurken, o da kitabını getirip beni taklit etti. Sayfaları çevirdi, mırıl mırıl dudaklarını kıpırdattı ve en sonunda pes edip "ben bu kitabı okuyamıyorum" dedi. Ben ona okumaya başaldım, ikinci masalın sonunda kafası göğsümde uyuya kaldı.Neyse ben biraz daha mavi kolye yapıp, çiçek resimlerine bakıp, derin derin iç geçireyim:))

Yorumlar

  1. Ya merak ediyorum sürekli seradan bahsediyorsun, mesleğin ziraat mühendisliği ya da peyzaj mimarlığı falan mı? (Sırf meraktan soruyorum ha, yanlış anlama)Bu arada bir de adını merak ediyorum, Bilgenin annesi hitabı her seferde uygun olmuyor:))) Benim antalya geciktikçe gecikiyor, hayırlısı, inşallah bugün arabanın servis işi hallolur da yarın çıkabiliriz.
    Her ikinizi de öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. Sevgili leylakcığım adım Sevda.(bende seninkini bilmiyorum bu arada) Keşke ziraat mühendisi ya da peyzaj mimarı olsaydım ama malesef işletme okudum. Tesadüfen girdiğim bir işletmenin teasdüfen sahip olduğu bir üretim serasında üç yıl çalıştım. Güya idari kadrodaydım ama ayağımda çizmeler elimde eldiven öyle büyüledi bu iş beni. Bu işin erbabplarından çok şey öğrendim. Hatta işletme sahipleri aslen tekstil işi yapıyorlardı, işler kötüye gidince tekstili kapattılar. Sadece bu işi yapıyorlar şimdilerde. Havalimanına çok yakın yerleri (İnci peyzaj) fırsatın olursa görmeni isterim.

    YanıtlaSil
  3. mavi yasemin sahane gercekten:) siz ufak ufak sera isine devam etme yolu bulsaniz yada balkon biraz ozlemi dindirir:)

    YanıtlaSil
  4. Kolye harika gene. Yasemin'in nasıl koktuğunu bilmeyen biri olarak nasıl kıskandım seni. Şu şehir ortamında neler neler kaçırıyoruz

    YanıtlaSil

Yorum Gönder