HAFTANIN ÖZETİ

Dün başladım ve azimle bitirdim bu kolyeyi, kapatmalarını daha takmadım ama bitti diyorum işte. Renk renk firkete kolyelerim oldu, olmaya da devam edecek gibi görünüyor. Bazen Bilge takıyor hepsini, tam "deli kızın düğünü "şeklinde:)) Biz kalp yaptık mı böyle yaparız, hatta içinden dil de çıkartırız, ama ayıp olmasın dedik, yüreğimizi böyle ortaya koyduk:))

Laleleri hep bir umutla, seneye de çıkar diye ufak saksılarda alırdım, ama dün kesme çiçek şeklinde aldım bunları. Bilge bayıldı, ama onun favorisi karanfil, her gittiğimiz de bir tane hediye ettiriyor ve odasına koyuyor.


Bu hafta bu filmleri izledim. "Benim Ülkem" güzel , duygusal bir filmdi. Beyaz Güney Afrikalı bir kadın ve siyah Afro Amerikalı bir adamın Güney Afrika' da af mahkemelerini izlerken ki duygularından, olaylardan bahsediyor. "Miss Potter" çok naif bir filmdi, anlatımı çok güzeldi ve çizimler eşsizdi. "The Guıtar" enteresan bir filmdi. Kanser olduğunu öğrenen bir kadının hayatını tamamen değiştirmesinin konu edildiği, güzel bir filmdi.
Elimdeki kitap bugün biter diye düşünüyorum, "Yaşam Başka Yerde" son varoluşçu diye nitelendirilen Milan Kundera' nın kitabı. Çok farklı, çok ayrıntılı, çok kişisel ama sıkmayan, yormayan bir kitap. Kitapta ki şairin kendini ifade çabaları, anne oğul ilşkileri, cinselliğe bakışı...oldukça sürükleyici bir dille anlatılmış. Ayrıva "köpek başlı" insan resimleri ve kesik telefon ahizeleri bence dahiyaneydi.
"Ayrılık Valsi" i için sabırsızlanıyorum, o da Milan Kundera 'ya ait. Aslında yıllar önce okuduğum "Var olmanın dayanılmaz hafifliği" ni de tekrar okumak istiyorum. Bazen yaparım böyle eskiden okuduğum bir kitabı, ya da filmi tekrardan okumayı, ya da izlemeyi. Bazen eski bir şarkı da olduğu etkiyi bırakır, bazen değiştiğimi ve daha farklı düşünüp değerlendirdiğimi (bir nevi yaşlandığımı ya da biz buna büyüdüğümü diyelim) gösterir:))
Çok uzattım bugün, herkese keyifli hafta sonları diliyorum...














Yorumlar

  1. Ada'nın hastalığı, benim hastalığım derken yazamadım bir türlü. Ama bir önceki postta anne-kız resimlerinize bayıldım. Kütüphaneye üye olmanıza da çık sevindim. Umarım Bilge'nin hoşuna gitmiştir. Kolye, elinin değdiği herşey gibi yine süper olmuş. Mutlu haftasonları

    YanıtlaSil
  2. Umurcuğum çok sağol ne güzel sözler yazmışsın yine, Ada kızım ve sen iyisinizdir umarım, öpüyorum...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder