KÜÇÜK ADAM...


Bu küçük adamı bu sabah spor dönüşü uğradığım markette buldum ve aldım. Serada çalışırken biz de taflandan, kartopundan ve beğonvilden bonzai yapmayı denemiştik. Tabi işin felsefesine girmeden. Çok uzun bir süreç olduğu için taflan ve kartopuların bonzai olduğunu göremedim ama özellikle bodur begonvilden çok güzel olmuştu.(keşke o zaman fotoğraflamış olsaydım) Benim aldığım ficus benjaminden yapılmış, sık budanarak bu küçük adam ortaya çıkmış. Evde onun seveceği güzel bir köşe bulmalıyım. Antalya' da evimde nerdeyse hiç salon bitkisi yoktu. Kocaya tahsis ettiğimiz balkonda tohumdan yaptığı palmiye, hurma, kuşkonmaz ve telgraf fidanları vardı. Bize kim gelse eline bir iki fidan tutuşturuyorduk. Salon çamı diye bilinen aracoriyayı büyüttük dışarda, sonra bahçeye diktik kocaman birşey oldu:))) Tabi Ankara' ya gelince dışarıda yok bari evde olsun diyerek, iç mekan bitkilerine yöneldik. Kaynak gene Antalaya, gelirken getirdiğim çoğu bitkiyi köklendirebildim. Bir ara tanıştırırım, bu arada balkona saksıya diktiğimiz maydonozlar sonunda kafalarını kaldırdılar. Nanelerde öyle, ama hala bezelye ve nohutlardan ses yok. Biber ve domatesler ayakta ama çok umutlu değilim.Soğan ve sarımsaklar her akşam salatamızda yer buluyorlar. Balkonda tarım bu kadar oluyor, ne yapalım:))) Dün Bilge' yle "Cindirella" yı izledik, ama bu bildiğimiz klasik masal değildi. Masal prensle evlenen Cindirella'yla başlıyor ve perinin sihirli değneğini çalan üvey anne ve kızkardeşlerin yaptıklarını anlatıyor. Bilge ilgiyle izledi, ben de biraz filme ama en çok kağlumbağalara baktım. Havalar tam ısınmadığından sanırım, çok hareketli değiller. Her sabah Sibel'le durum kritiği yapıyoruz, ne de olsa o daha tecrübeli bir kaplumbağa annesi:)
Aslında ben bugün daha farklı şeylerden bahsetmek istiyordum, ama böyle bir yazı oldu. Keyfim yerinde ve kocamaaaan bir hafta boyunca sadece bir kolye yapma becerisini gösterdim tabi bir de bir şeye benzemeyen ortak "bambu şaraplık" projesi var. Bugün adam oldu, oldu olmazsa hiç uğraşmayacağım...Herkese iyi hafta sonları...




Yorumlar

  1. O güzel kolyeleri hangi zamanda yapıyorsunuz merak ettim :))

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Asoritik krepciğim, yıllardır yaptığım için baya pratik oldum bir de ofis müsait olunca vakit değerlendiriyorum işte.Bir de alıştım bir haftaya bir kaç kolye sığdırmayınca sinir oluyorum iyi mi?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder