GÜNEŞLİ SABAH...


Günlerdir ilk kez güneşli bir sabaha uyandım. Yürüyüşe gittim, mis gibi havayı bol bol içime çektim. Dönüşte duş almak için girdiğim banyonun kapısında, soyunmuş "ben de duş alabilirmiyim?" diyen Bilge' yle, bol kahkahalı bir banyo sefası yaptım. Havlularımıza sarılı onun yatağında, beşyüzüncü kez "Mulan" filmini ilgiyle izledik:)))

Güzel bir kahvaltı hazırladım, çayımı yudumlarken birazcık kitap bile okudum.Bu arada bu güzel yatak örtüsü annem tarafından Bilge' ye yapıldı. Çok zahmetli, nerdeyse tüm kış boyu gittiği kırkyama kursunda yaptı bunu. Ben de Bilge' nin odasına sermeye kıyamadığım için leylakcığımın yatağına serdim:))


Çok marifetlidir benim annem, öyle böyle değil. Küçük hanımın şapkasındaki çiçek bile özenerek yapılmış iğne oyasıdır.



Bu arada Bilge 'de sanat çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Ham ahşaptan aldığımız çerçeveyi kafasına göre boyadı. Baya da ciddiye aldı bu işi, evirdi çevirdi, derken bıraktı...

Tamamlamak da bana kaldı, anne-kız ortak yapımı oldu. Bu arda Sibel bize boyayabileceğimiz çerçeveler aldı, bugün yarın ulaşır elimize.


Ben de ipeğe takıntılıyımya bu ara, bu kolyeyi tamamladım. Dün akşam üzeri Bilge' yle takıldık Gölbaşı' na giden Koca'nın peşine. Güya çok güzel bir park var orda, keyif yapacağız. Tam yola koyulduk, bir yağmur bindirdi şapur şupur. Biz de uzunca pidesi meşhur olan bir lokanta da Bilge' yle yemek yedik, işini bititrip gelen koca da sonradan katıldı bize.

Bu arda gündüz Belmek Sergisi'ne gittik. Sağlık Sokak'ta ki kursların olduğu binadaydı. O kadar güzel el emekleri vardı ki. Fotoğraf çekmek yasaktı, zaten makinamızda yoktu yanımızda. Çıkışta dondurma molası verdiğimiz parkta liseli kızlar annelerini çekiştiriyorlardı. Birisi; annemle en büyük paylaşımımız pazara gitmek, sürekli ben seni niye getirdim taşısana şu poşetleri diyip duruyor", diğeri "benimki sigara içerken ne istesen kabul ediyor, ama sigara içmiyorsa en mantıklı isteğine bile hayır diyor" diye anlatıp, bir taraftan da basıyorlardı kahkahayı. Bilge' yi alıp dehşetle uzaklaştım ordan. Akşam eve dönünce saat dokuz civarı uyuya kaldım, deliksiz sabaha kadar. Ama acayip dinlenmiş kalktım, o yüzden de keyifliyim, şiddetle tavsiye ederim:))






Yorumlar

  1. Ay, yatak örtüme bayıldım:)) Annenin ellerine sağlık çok güzel olmuş ama Bilge'nin yatağına daha çok yakışmaz mıydı o? Neyse biraz daha büyüsün bakalım.
    Burası berbat Sevdacım şu anda bir yandan yazıyor, bir yandan da terlerimi siliyorum, Beydağları gitti gider, nemden görünmez oldular:) Neyse ki ben kaçar hafta sonuna, gerçi gittiğim yerler de sıcak ama sonrasında ankara'da rahatlarız herhalde biraz.
    Şimdi sana yazarken yorumun geldi, kalp kalbe karşı galiba kaçtır böyle denk geliyor. İnşallah Ankara'da görüşürüz, Bilge ve annesi olarak Leylak ablanızla tanışırsınız:) Şimdi kaçıyorum bir sürü işim var, öptüm...

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel günler geöiriyorsunuz anne kız. Hep böyle olsun. Ayrıca annenin yaptığı yatak örtüsü de çok güzelmiş.

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Leylakcığım, ben de kıyamadım, biraz büyüsün diye bekliyorum. Zira oda savaş alanı gibi, toplamak falan kar etmiyor. Valla görüşmek farz oldu, yoksa biz Bilge' yle karar aldık Beğendik civarını mesken tutacağız, elinde makina kimi bulursak boynua atlayacağız:))
    Sevgili Meltem, evet bugünler yazında gelmesiyle bir coşkuda getirdi bize. Örtüyü beğenmenize de sevindim, ben de hayran hayran seyrediyorum...

    YanıtlaSil
  4. Yatak örtüsü harika olmuş. Şimdi anlaşıldı. Bu beceriklilik, anneden kızına geçiyor. Şiz o zaman baştan şanslısınız. Öüpoyuruz hepinizi, o güzel elleriniz dert görmesin

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Umur; güzel sözler için çok sağol. Annem diye demiyorum ama gerçekten çok yetenekli bir kadındır, onunla kıyaslanınca benim yaptıklarım çok basit şeyler. Ama etrafta üreten bir anne olunca, çocukta etkileniyor sanırım. Üretmenin keyfi de bambaşka, biz de sizi öpüyoruz...

    YanıtlaSil
  6. Yine sürekli gezer durumdasın,bizim yerimize de çıkar tadını...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder