YARALI KUŞUM

Dün mutfaktan Bilge' nin sesiyle odaya geldiğimde, Bilge' yi yere düşmüş, sehpayı da elinin üzerine devrilmiş buldum. Nasıl ağlıyor çığlık çığlığa. Orta parmağı hafif kanıyordu, bir taraftan onu sakinleştirmeye çalıştım, bir tarftan kanı temizledim. Orta parmağı ve yüzük parmağı hemen kan topladı. Yan tarfataki eczaneye gittik, baktılar önemli bir şey değil korkmayın diyerek, iki krem verdiler. Hem morluğunu, hem ağrısını alır dediler. Dönüşte bir de yarabandı yapışırınca Bilge sakinleşti. O da, ben de çok korktuk. İlk kez kendini böyle yaraladı. Akşam sızlanarak uyudu. Kızdım kendime niye doktora götürmedim diye. Öğleden sonraya randevu aldım doktorundan, bugün gideceğiz. Sabah keyifli uyandı, şimdi de şen şakrak dolaşıyor, ama yine de gösterelim bir doktora.


Dün ufladı, pufladı ama Allah' tan oyundan da geri kalmadı. Bol bol hüzünlü baktık birbirimize. Ben parmaklarını öptüm usulca, içim gide gide. "Allah beterinden korusun "diyorum, ama gözümün önünde onu koruyamamış olmak, ne kadar kahredici. Elbette çocuk bu, düşe kalka, güle ağlaya büyüyecek. Biliyorum ona her daim kol kanat geremeyeceğim, her düştüğünde kaldıramayacağım. Yapabileceğim onu güçlü bir insan olarak yetiştirmek, düştüğü zaman kendi başına kalkmayı öğretebilmek. Fikren herşey tamam da, başarabilecek miyiz?


Bu arada dün akşam Bilge uyuyunca kafam dağılsın diye etrafı toparlıyordum. Yeni aldığım nevresim takımlarını paketlerinden çıkartırken, paketlerdeki desenleri fark ettim. Daha önce nette bir yerlerde görmüştüm, aklıma geldi, oturdum bunları yaptım.Bilge şeker sandı sabah:))


Hani dekorasyon amaçlı cam taşlar var ya, onların boyutunda kağıttan desenleri kestim ve taşlara yapıştırdım. Arkalarına ufak birer mıknatısla, birazını buzdolabı süsü olarak kullanmayı düşünüyorum. Başka nerde kullanabilirim bakarım artık. Sabah Koca' yı İstanbul ' a bir seminer için uğurladık. Cuma akşam dönecek sanırım. Biz de kızımla baş başa takılacağız artık. Bu arada dün bahsetmiştim, "Nehir" dünyaya geldi. Tam 4 kg ve 53 cm. olarak, sağlıklı bir şekilde dünyamıza "merhaba" dedi. Annesinin de sağlığı yerinde, tekrar sağlıklı ve keyifli bir hayat diliyorum onlara...



Yorumlar

  1. Öncelikle Bilge' ye geçmiş olsun. Umarım büyük bir problem yoktur. Nehir' e hoşgeldin.
    Boncuklar çok güzel gözüküyor.

    YanıtlaSil
  2. Çok geçmiş olsun. Aman benim güzel kızıma bir daha hiç bir şey olmasın. Öpüyorum onu güzel yanaklarından

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Kağıttan Gemiler; çok sağolun, ciddi birşey yokmuş.
    Sevgili Umur; bence de bir daha olmasın, hiç bir çocuğun canı yanmasın, çok sağol...

    YanıtlaSil
  4. Geçmiş olsun bilgeye. Camlar çok güzel olmuşlar burada da takı ucu olarak satıyorlar onları.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder