BİLGE' NİN İLK KONSERİ

Amasra'ya gittiğimiz gün Amasra' nın Kurtuluş Günü kutlamaları vardı. Kültür Bakanlığı' nın Mehteran Takımı' nın konseri vardı. Kıyafetleri, enstürmanları ve müthiş repertuarlarıyla dinlemeye doyamadık. Bilge' de ilk konserini böylece keyifle dinlemiş oldu. Çoşkuyla alkışladı, salınarak şarkılara eşlik etti:)) Biz de ilk kez mehteran takımından "mehter marşı" dışında da şarkılar dinlemiş olduk. Bu arda Bilge' den dökülen yeni incilere bir tane daha eklendi, onu anlatayım. Akşam üzeri Kocayla birbirimize bakıp gülümserken bu yer cücesi "babaaa annem senin gerçek aşkın mıı?" dedi. Ben şok, hiç beklemiyordum böyle bir soruyu. Koaca ve ben neşeyle sarıldık Bilge' ye:))
Dün 33 yaşında koskocaman bir kadın olan ben, süt dişimi çektirmek zorunda kaldım:( sahiden...
Anne tarafımda hemen hemen herkeste köpek dişlerimiz süt dişi olarak kalmış durumda, kaç zamandır rahatsız ediyordu.Diş hekimi korkusundan son ana kadar direnen ben, dün öğle saatlerinde dişimde duyduğum "tık" sesiyle sallandığını fark edip, doktorda soluğu aldım. Geçen hafta Bilge' yi götürdüğüm diş hekimi abiye gittik. Bilge' yi bırakacak bir yer olmadığı için o da benimle gelmek zorunda kaldı. Doktor abiyi soru yağmuruna tuttu, en son dişleri tamir ettiği için "tamirlord" ilan etti:)) Korkarak gittiğim poliklinikten bir dişim eksik, sağ tarafım uyuşuk, kakara kikiri çıktım. Haftaya dolgularımın icabına bakacağız. Bilge' yle gidince dişçi korkusu kalmıyormuş bunu anladım. Bu arada Bilge kalıcı dişlerini çıkartmaya başlayınca üç ayda bir kontrole gideceğiz, benim yaşadığımı yaşamasın diye...



Yorumlar

  1. Geçmiş olsun Sevdacım. Dişçiden korkulur mu hiç? Hayatta en rahat gittiğim, evdeki salıncaklı koltuğa oturur gibi oturduğum, tek başıma gidip diş ameliyatları olduğum yegane tıbbi mekan dişçi muayenehaneleridir. Gidemeyenlere itinayla yardım edilir:)))
    Bu arada merak ettim, sen kocanın gerçek aşkı mısın:))))))

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Leylak ablacığım, bir kez daha hayran oldum sana. Ben bir tek o koltuktan kalkınca derin bir ohh çekiyorum"boşuna korkmuşum yav" falan diyorum, ama giderken korkuma engel olamıyorum iyi mi:)))

    YanıtlaSil
  3. Çok geçmiş olsun Sevda. Bence de hiç gerek yok korkmaya. Benim diş hekimi maceram, ilkokul beşte başlayıp ortaokul sonda bitmişti. Ortodontik tedavi yüzünden. Dört sene sonra ne dişçi korkusu kaldı ne birşey. Hani yüzgözolma durumu gibi. Aman bi daha gerekmesin inşallah ama sen de korkma olur mu?

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Umurcuğum, çok sağol canım. Aslında fikren korkulacak bir şey olmadığını biliyorum ama gel görki yüreğimin güm güm atmasına , bacaklarımın titremesine engel olamıyorum:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder