BALKONUN SON HALİ

Bilge bu aralar sağda solda bulduğu dal parçalarını özenle boyuyor. Bu sabah da gelir gelmez başladı bu işi yapmaya. Tabi fotoğraf çekmeye çalışan anneye de dudak büzmeyi unutmadan:))
Malum sonbahardayız artık, en çok balkondaki birkaç saksı bitkimin kışa doğru, her sabah beni mutlu eden edaları kalmayacak diye üzülüyorum. Fesleğenler çiçeklerini açtı, tohuma oturunca toplayacağım.

Domateslerle fesleğenlerin arasında varlığını bile unuttuğum biberler sonunda biber verdiler. Koca gösterdi, o kadar sevindik ki:))


Son çerimizde kuru dalların arasında, minicik duruyor. Hiçbirimiz koparmaya kıyamıyoruz. Selvi boylu domates fidelerimse sonunda çiçek açtı, ama domateslerini göreceğimizden hiç umudum yok:((

Kalnchoem bu sene çiçek açmasa da, bu coşkulu haliyle, ziyadesiyle gözümü doyurdu. Kışın içeri alıyorum kendilerini.

Bebek horoz ibiklerimiz kendiliğinden çıkmışlardı. Büyüdüler serpildiler, solgun da olsa hala çiçekleri var. Bu saksı bir "ne ararsan var saksısı". Bir bezelye, biraz maydonoz ve bugün fark ettiğim küçük domates fidanları var. Uzun boylumuzda soğan:)) tohumlarını serpsin diye bıraktık.


Bu ne alaka derseniz, can sıkıntısından müzdarip bir halimde, tarafımdan yapılmış lavanta kesesi. Mis gibi kokuyor kendisi. Dün çok şikayet etmiştim yoruluyorum diye, bunlar da dinlenme çabalarım:)) Dün Bilge' yle markette tuvalet kağıtları reyonunun önünde bu müzikle dans ederken bulduk kendimizi. Reyon görevlileriyle göz göze gelince aynı anda bastık kahkahayı:)) Herkese keyifli bir hafta sonu diliyorum, neşeniz daim olsun...







Yorumlar