KOLYELERİM...




Uzun zamandır firkete yapmıyordum, geçenlerde malzeme alırken bu metal pulları almıştım. Firkete yaparken en zoru ipe dizmek, sonrası keyifli tarafı. Tığ ve naylon iple minik güller yaptım hoşuma gitti, bunlara boncuktan yaprak yapıp kolyeye diktim.



Kırmızı olsun, güzel olsun:)) Dal dal dizili boncukları naylon ipe aktarma maceramı anlatmıştım daha evvel. Yaptıkça pratikleşiyorsunuz, renk renk dizili boncuklar aldım bu tarz yapmak için.




Bu da saçımın tacı efendim. Üstündeki parçayı çok uzun zaman önce yapmıştım. Elimde yumuşak deri benzeri parçalar var. Onlardan birine artan boncukalrla rastgele donattım. Önce bir gece çantasına dikeyim dedim, sonra daha belirgin birşey işlerim ona diye düşünüp vazgeçtim. Elimdeki parçayı da saçıma yapayım dedim. Metal tacı önce siyah organize kurdelayla kapladım. Bunu yaparken iki elimin baş ve işaret parmaklarını 502' yle yapıştıma başarısını gösterip bütün gün parmaklarımı hissetmedim (tiner bile işe yaramadı) Parçayı diktim ve taktım saçıma, saçlarımda kısa olduğundan mıdır ne, pek bir güzel durdu. Gece yatarken parmaklarımın eski haline döndüğünü görünce acayip mutlu oldum:))





Yorumlar

  1. İlk kolyeye bayıldım ancak fotoğrafı kötü çekmişsin. Yakışır mı o kolyeye bu fotoğraf? Protesto ediyorum ve en yakın zamanda bu kolyenin net bir fotoğrafını istiyorum:)))
    Hepsi çok güzel ve zor işler. Ellerine sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili neduk, bulamadım güzel bir gerdan takıp da çekeyim,tamam itiraf ediyorum iyi çekemiyorum:(

    YanıtlaSil
  3. bende ilk kolyeye bayıldım, nasıl yapıldığını merak ettim, net olmadığı için tam görünmüyor, ellerinize sağlık, sevgiler:))

    YanıtlaSil
  4. Sevgili İnci çiçeği; öncelikle hoş geldiniz. Ne kadar uğraştıysam beceremedim net çekmeyi. Yapılışı çok kolay aslında firkete işi diye bakarsanız örgü sitelerinde tekniği kolayca bulabilisiniz. Ben naylon ipliğe kum boncuk ve metal pullar dizerek yapıyorum. üzeride bildiğiniz zincir çekip batma, kafanıza takılan olursa yine yardım etmeye çalışırım, sevgilerle..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder