AŞK

Bu kitabı alalı baya oluyor. Yazarı psikoloji eğitimi görmüş ve öğretmenlik yapmış. İki çocucuk babasıymış ve yüzyüze görüşmeler sonucunda kitabı yazmış.

Aşk nedir? bu sözü duydun mu hiç? Kim kime niye aşık olur? Çocuklar aşık olur mu? Sen hiç aşık oldun mu? sorularına çocukların verdikleri cevaplardan en sevdiklerimi yazdım.

"duymadım. Annem babama aşık olur" 4. yaş kız.

"annam aşık olur. Babam aşık olur, çocuklar olmazlar. Çünkü çocuklar söz dinler de ondan " 4 yaş, kız.

"Sevdiğinden daha çok sevmektir. Ben dünyadaki herkesi seviyorum. Uzaylı yaratıkları sevmiyorum. çünkü onlar garip yaratıklar. Evet çocuklar da aşık olurlar. Annelerine aşık olurlar. Kızlara, kız çocuklarına aşık olurlar. Ben anneme, abime ve babama aşığım. Herkese aşığım. "5 yaş, erkek.

"Duymadım. Annelerle babalar birbirlerine aşık olurlar. Anneler babalar sevilirler. Anneler yemek pişirirler. Babalar işe giderler" 5 yaş, kız.

" filim icabı aşık olur.Filim icabı olmayan aşklar yoktur. Ben aşık oldum. Bir kız bir erkeğe aşık olabilir. Bir erkek bir kıza aşık olabilir" 5 yaş, erkek.

"Sevgi demek. Sevmeyenler kötüdür, sevenler aşık olur" 5 yaş, erkek.

"Karı, koca birbirine aşık olur. Düğünle evlenmek için... Düğün yemeklerinden, ızgara böreklerinden yemek için, et pirzola yemek için. Yatma saatinde uyurlar. Hayvanlar birbirine aşık olmaz, çünkü onlar kavga ederler" 5 yaş, kız.

"Unuttum. yine unuttum. acaba nedir? Buldum. Bir insanın bir insana aşık olması demektir. Aşıklar bazen severler, bazen kızarlar" 6 yaş, kız.

"Aşk mutlu demektir, ben mutlu olmuştum" Bilge 4,5 yaş,

içimde ki ses "bunu bir gün sana okutacağım" 33 yaş, anne:)))

Yorumlar

  1. Ne kadar tatlı cevaplar. Ben de küçükken şimdiki çocuklar harikayı okumuştum. orada da cezayla ilgibi böyle bir bölüm vardı galiba.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Meltemciğim, gerçekten de insanı gülümseten cevaplar değil mi?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder