KAPLUMBAĞALARIM

Herzamanki gibi yine fotoğraf makinası ile cebelleşmem sonucunda ortaya en net çıkan fotoğraf buydu. Dünkü kaplumbağa kolye ucu denemelerim, dört tane yapabildim ve Bilge' ye kaptırdım. Şimdi onları yarıştırıyor:)) Bugün birkaç deneme daha yapacağım. "Bunlar kış uykusuna yatmamış anne" diye sevinerek oynuyor. Bugün yapacaklarımla birlikte Bilge' den kurtarırsam kordona takar fotoğraflarım artık. Dün hasta olacağız diye düşünüp,erken gidip yatağa devrilme hayalleri kurarken, bir telefonla hayallerim suya düştü. Öğleden sonra yatılı misafirim geleceğini öğrenip, dehşetle eve koştum. Evi toparla, yemek hazırla, gülümseyen bir surat takın derken çok yorulmuşum, nasıl uyudum bilmiyorum. Bugün daha iyiyim, Bilge' de iyi, arada burnu akıyor. Sabah misafirleri gönderip ofise geldik. Bugün bir sürü kağıt kürek işim var. Ahmet Ümit' in "Şeytan Ayrıntıda Gizlidir " kitabını bitirdim hafta sonu. "İstanbul Hatırası" ndan sonra çok yavan geldi. Sanırım bir yazarı okurken baştan sona kitaplarını okumak gerek. Sondan başlayınca böyle oluyor. Komik bir film seyrettim. Doğum sahnesine koptum, bir de jinekoloğ vardı evlere şenlik. Jennifer Lopez ayrı bir komikti, sayesinde hamileyken hiç elbise yırtmamış olmama sevindim.Neyse konuyu toparlayayım bazen hissettiğin gibi davaranamayacağın durumlar yaşarsın, ama bir şekilde birilerinin hatırına buna dayanırsın. Arada kalkıp aynaya bakarsın "tamam bu benim "dersin ve devam edrsin. Allah'tan geçici olduğunu bilirsin ve bu geçicilik seni mutlu eder. Tabi bunda bir şekilde içinde kalan teatral yeteneğinde etkisi vardır. Bazen hiç bilmediğin bir şehir bile sığınak olmayabilir, sen sığınak aradığının farkında olmasan bile. Ay bu yazı bitmeyecek galiba, neyse noktayı koyuyorum.

Yorumlar

  1. o son cümlelerde bi kıssadan hisse vardı ama çözemedim, birde gönderme vardı sanırım

    YanıtlaSil
  2. kendime valla tüm tüm göndermelerim sevgili kardeş insanlara göndermek zaten bir işe yaramıyor, öpüyorum seni

    YanıtlaSil
  3. Sevdacım,
    Bir kez daha söyleyeceğim, makinenin ayarını makroya alman gerekiyor yakın çekim yaparken. Yoksa benim miyop gözlerimin gördüğü gibi bulanık çıkar. Makro ayarı minik bir lale şeklinde sembolize edilir genellikle, makinende onu bul ve ayarla, çekerken de flaşı kapat. Tabii iyi ışık alan bir yerde çek. Hadi bakalım bir dahaki fotolara kadar sana ev ödevi veriyorum:))
    Öptüm ikinizi de:)

    YanıtlaSil
  4. çok şekerler ama resim çok net çıkmamış.

    YanıtlaSil
  5. Leylak Ablacığım söylemek le olmuyor birgün makinamla geleceğim örtmenim birebir ders alacağım ama benim ışıkla bir sorunum var gibime geliyor:(((
    Cansudere; teşekkür ederim asılları çok daha güzeller ama gıcık makina böyle yaptı işte ben masumum

    YanıtlaSil

Yorum Gönder