BÜYÜK ANKARA SİRKİ

Pazar günü "Büyük Ankara Sirki" ne gittik.Ailecek ilk sirke gidişimizdi. Televizyondan seyretmişiliğimiz vardı ama birebir ilk kez seyrediyorduk. Ankara' lıların aşina olduğu bir gösteri bu. İsmi lazım değil belediye başkanının çarşaf çarşaf posterleri arasından seyretmek sinir bozucuydu, bir de çok kalabalıktı.
Ancak burda yer bulabildik. Erken geldik diye şikayet eden koca, daha erken gelseymişiz dedi.

Hayvanlarla olan gösterileri çok sevmedik. Bu sevimli köpekler neyse de, Tibet Öküzleriyle olan vardı, çok kötüydü. Özellikle şak,şak diye kırbaç sesi duymak bizi sinir etti.


Bu arkadaşlar yüreğimi ağzıma getirdi. Kocaya dedim "insanlar ne zor şartlarda para kazanıyor görüyormusun" güldük bolca, nefeslerimizi tutarak izledik.


Bu aletin içinde üç motorlu genç dönüp dönüp durdular, Bilge bayıldı onlara.
Tabi cambazlarda ayrı güzeldi. İnsan seyrederken hayranlıktan çok "deli bunlar " demek istiyor:))
Sonuç olarak güzeldi, keyifli bir tecrübeydi, Ocak ayına kadar devam ediyormuş, ilgilenenlere duyurulur.
Cumartesi bütün işi gücü bir kenera bırakıp "Yeşil Peri Gecesi" ni bitirdim. Müthiş bir kitaptı, Ayfer Tunç' un diğer kitaplarını okumak için sabırsızlanıyorum. Emre Kongar' ın" Kızlarıma Mektuplar"kitabına başladım, keyifli ve sıcacık bir kitap. Zaten Emre Kongara ' da bayılırım.
Bugün bir dünya işim var, çayımı demleyip hemen başlamam lazım.
P.s: Buğdayım mimin aklımda, en kısa zamanda yazacağım.



Yorumlar

  1. ;)
    Anlaştık, bekliyorum...

    YanıtlaSil
  2. Aman aman sayfa ne kadar güzel olmuş. Ama her şey, Bilgeciğimin güzelliği yanında sönük kalıyor. Ben de çok istiyordum Ada'yı sirke götürmeyi. Ama korbaç falan duyunca yok olmaz diye geçirdim içimden. Yine de resimlere bayıldım.

    YanıtlaSil
  3. Umurcuğum, o kadar kalabalıktı ki Bilge fark etmedi bile, ben takıldım sadece. Bence götürmelisin, güzel bir tecrübeydi. Gerçi Bilge' den çok biz meraklı gözlerle izledik:))

    Buğdayım:))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder