PASTACI BİLGE

"Anne pasta yapalım" dedi Bilge dün akşam, nasıl başım ağrıyor ama öyle hevesli görünüyorki, kıyamıyorum yapmaya başlıyoruz. Pandispanyasını yapmaya hiç halim yok, zaten onun da sabrı yok. Hazır alıyoruz, açıyorum beyaz kaplı defterimi krema tarifini harifiyen uyguluyoruz. Soğumaya bıraktığımız kremayı Bilge karıştırıyorum bahanesiyle gelip gidip yalıyor. Buzluktaki dondurduğum vişneler geliyor aklıma, hemen çıkartıyoruz. Bilge' ye kalsa dolapta ne varsa koyacak içine, en son üzerini süslerkenki kremşantiye vişnelerin suyunu da ekleyip hafiften pembe bir krema yapınca çok hoşumuza gidiyor. Üstünü süslemeye bayılıyor, elinde krema torbası hem süslüyor, hem gülüyor. Dolaba biraz dinlenmesi için koymaya zor ikna ediyorum, "ama yorulmadım ki "diyor:))
Darmadağın bir mutfak, şiddetli bir baş ağrısı, sabırsız bir veletle günü bitirdim. Sabah uyanınca şöyle bir dinledim kendimi, baş ağrım geçmiş çok sevindim.
Bilge gökkuşağı resimleri yapıyor karşımda ve gökkuşağına dair onlarca soru soruyor. "Bizim niye gökkuşağımız yok ki?" gibi, ben de cevaplar bulmaya çalışıyorum "keşke olsaydı" gibi...

Yorumlar

  1. pasta pek çekici görünüyor arkadaşım :) öperim

    YanıtlaSil
  2. Deli hatuncuğum sabah iki dilim kalmıştı:)))

    YanıtlaSil
  3. Vallahi hazır pasta giibi olmuş süslemesi, her ikinizin de ellerine emeklerine sağlık:))

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Fimma sağolasın, özensem bu kadar olmazdı, artık ne zaman başım ağrısa pasta yapacağız:))

    YanıtlaSil
  5. Haklı Bilge.Bizim niye gökkuşağımız yok ki?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder