ANNEMİN İŞLERİ


Blog yazarı, kendisi birşeyler yapmadıysa, kızı da uslu puslu oturup resim yaparsa, hava da ona inat yağıp duruyorsa, annesinin yaptığı işleri yazar. Annem diye söylemiyorum yaptığı her işi kusursuzdur. Öyleki sizin tüm şevkiniz kırılır onlara bakarken.Kabullenmişsinizdir onun kadar güzel yapamayacağınızı.

Bu yeleği geçen sene ördü, o kadar güzel ve şık ki. Kaç kişi durdurup sordu, nerden aldınız diye. Model çıkartmak için fotoğrafını çekenler oldu. Tabi konu mankenininde bu güzellikte payını unutmamak gerek:))


Bu yeleği de bu sene ördü, üzerinde benim gördüğüm en az beş çeşit örgü var. Yapmaya bile yeltenmeyeceğim türden. Örgüsü o kadar muntazam ki, sanki kalıptan çıkmış. Abla bu fotoğrafı çekerken biraz utangaçtı.



Bu takımda kızkardeşe çeyiz olarak yapıldı. Tafta kumaşın üzerine, boru ve kum boncuklarla işledi. Bunun bordosunu ben de kendime yaptım, şimdi iyi bir dostumun salonunu şenlendiriyor.




Bunu daha evvel koymuştum, belki görmeyenler vardır. Bilge' ye yaptığı yatak örtüsünün yastığı.
Buda yatak örtüsü, süper oldu hala kullanmaya kıyamıyoruz. Kırkyama konusunda da ne kadar iyi olduğunu böylece gözüme sokmuş oldu. En üstteki örtüde ilk yaptığı kırkyamalardan, pek beğenmiyor yani.
Annemin işlerini açıkça kıskandığımı anlamışsınızdır. Çocukken bize çok normal görünen diktiği elbiselerin, sonradan patonsuz, kalıpsız dikmenin ne kadar zor olduğunu, ördüğü güzelim kazakları, hırkaları kardeşler arasında el değiştirip sonradan kapı önüne bir paspas ya da başka gerekli birşey haline geldiğini görmek belkide bu kıskançlığımın sebebi. Bu arada rengarenk yazmaların kenarlarını süsleyen iğne oyalarını, mekikleri hep elinde görmek. Asla vazgeçemediğimiz yufka ekmeği, su böreğini, içli köfteyi ve mantıyı onun evinde yemek.
Ve en komiği de "hiç biriniz bana çekmemişsiniz "sözünü sürekli ondan dinlemek, çok ama çok güzeldir.






Yorumlar

  1. Her birine ayrı ayrı hayran kaldım. Çok güzeller. Ki el emeği her zaman gözümüzde çok değerlidir.Ama o hırkaya ben de bayıldım. Hatta hangisine bayılacağıma şaşırdım.
    Öpüyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Canım buğdayım sağol canım, hoşgeldin bu arada özlemiştik seni.Bizdende kocaman öpücükler

    YanıtlaSil
  3. Sevdacığım hoşgeldin.İşyerinden senin bloğa yorum bırakamıyorum, bazı bloglar için oluyor bu.Sebebini anlamadım.Bilgenin yelekleri harika, bilge daha bir harika.Nasılda pozlar vermiş cimcime..Annenin yaptıklarına bayıldım.Özellikle Sue desenli örtüye.

    YanıtlaSil
  4. Nazancığım hoşbulduk. Bilge'ye ilettim güzel sözlerinisağolsun dedi (valla) Annemin cicilerini beğenmene de sevindim, öpüyorum

    YanıtlaSil
  5. bayıldım yeleklere :)) ellerine sağlık annenin ne kadar yeteneklisiniz...

    YanıtlaSil
  6. Sevgili anne kaleminden; hoşgeldiniz, beğendiğinize sevindim, teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder