AYLIK DERGİLER VE EKLERİ

Ayın ilk günlerini çok seviyorum. Bilge' yle yakınımzdaki gazete bayisine gidiyoruz, aynı zamanda bir kırtasiye orası. Eskiden beri çok severim kırtasiyeleri, renkli kalemler, resimli defterler, bir dolu kitap, çantalar, saçma sapan oyuncaklar. Hep elim renkli kalemlere, silgilere gider, benim olsunlar isterim.Ben dergilere bakarken, Bilge kendine birşeyler seçer. Heray Atlas Dergisi ve çok seyretmeme rağmen bir tv dergisi alırım. Bilge Meraklı Minik alır. İtiraf edeyim Bilge' de ben de dergilerden çok önce eklerine ve hediyelerine bakıyoruz. Atlas' ın verdiği küçük kitapçıklar bir rafımı doldurdu nerdeyse. Dün dergi alma işine kendi başıma gittim, çünkü hava çok soğuktu. Meraklı Minik daha gelmemişti, Bilim Çocuk aldım Bilge' ye. Yaşı biraz daha bu dergi için küçük ama öyle merakla inceledi ki, heray bu dergiyi de almaya karar verdim. Bu ay kuşlardan bahsediliyor bolca. Fotoğraftaki arkadaşın adı "Sekreterkuş". Aslında dergideki fotoğrafı daha güzeldi, ama dergiyi evde unutmuşuz. Başının arkasındaki sert tüylerden dolayı bu ismi vermişler kuşa (yazanın yalancısıyım).
Dergide gezegenlerin uydularından bahsediliyordu, gezegenlerin çoğuna Yunan efsanelerinde geçen isimler verildiği, uyduların bir kısmına Shakespeare' in oyunlarındaki kahramanların isimleri verilmiş. Bunları meraklı gözlerle dinledi Bilge ve patlattı hemen sorusunu "Nedeeeen"
Bilmiyorum ki neden, öyle olsun istemşlerdir diye kıvırmaya çalışırken Gauss yardımıma geldi. Onun hayatının çizgilendirildiği bir iki sayfayı evirip çevirip okuttu bana. Sabah kalkmış "Gauss' u okuyalım mı?" diyor, deli mi ne?
Yani lafın özü, bu ay Atlas' ın ekleri çok güzel. Özellikle İstanbul fotoğrafına bayıldım. Bilim Çocuk dergisi' nin verdiği takvimde çok süper, kes yapştır pek şirin birşey (bu işi de ben yapıyorum, Bilge sadece yapışkanın kuruması için sıkıca tutuyor).
Dün akşam Ejderha dövmeli Kız' a başladım, hadi bana hayırlı olsun:))

Yorumlar

  1. bende istiyorum kitap ayraçlarından, hemde çaşit çeşit, yüzsüzlük yapabiliri sanırım
    sayende atlas a abone oldum, adamlar beni çok sevdi kendi kendime arayıp abone olmak istiyorum diyince, hatta yediremedi kendine sizi ben arayım diyip kapatıp beni aradı ve kampanyaları anlatıp ulvi görevini yerine getirdi :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder