BİTİRİLMEMİŞ İŞLER

Bugünlerde her işim yarım, bir takıya başlayınca aklıma başka birşey geliyor ya da araya başka birşey giriyor elimdeki yarım kalıyor. Masamın üstü başlanmış işlerle dolu. Kafamı tırmalayacaklarını bile bile, yarım bırakmakta hiç akıl karı değil. Ne olurdu yarabbim şöyle akıllı uslu, düzenli tertipli, planlı proğramlı bir kadın olsaydım. Ama ne çare, kafamın içi pazar yeri gibi, etrafında çok farkı yok.
Akşam Bilge' yle mutfağa daldık (evet konu değiştiriyorum). Koca yemek hazırlarken, bizde zeytinlerle uğraştık. Pek bir güzel olmuş tadları ama o kadar çok yapmışım ki, komşularla tanışmam gerekecek:)) Bir ara Bilge küçük ağzı kapalı bir kavanozu, mutfak mermerine tık tık vuruyor. Benim kapak açma yöntemim, inanamıyorum bunu yaptığına. Ben ona göstermedim bile. Bazen klavyenin üstünde küçücük parmakları hızlı hızlı hareket ediyor, "baaak senin gibi yapıyorum" diyor. Ama işin enteresan tarafı benim elimden kitap düşmezken, onun eline benim hatırlatmam dışında kitap aldığı zamanlar çok az. Belki de canının istediğini alıyor benden...Ama yine de benim yönlendirmelerimin ne kadar etkili olacağının farkındayım. O yüzden öncelikle başladığım her işi bitirmeyi göstermeliyim ona. Bugünlük önceden yaptığım takılardan birini koyuyorum, ben de yarım işlerin başına doğru süzülüyorum.

Yorumlar

  1. Yine çok güzel olmuş Sevdacım.

    YanıtlaSil
  2. Takılarla aram iyi olmamasına rağmen tasarımlar hoşuma gidiyor, tasarımlardaki iğne oyaları, dantel motifler, çok hoş, çok şık, bu da onlardan biri, ellerine zevkine sağlık:)
    Çocuklar gerçekten de canlarının istediklerini alıyorlar, görüyorum ki çok küçük yaşlardan itibaren ne istediklerini de biliyorlar, ve görüyorum ki biz küçükken onların yanında çooook saf kalıyormuşuz:))

    YanıtlaSil
  3. Meltemciğim, sağol canım.

    Banuca, ben de takmayı çok sevmiyorum, ama yaptıklarımı birilerinin boynunda görmek çok hoşuma gidiyor, bu arada kitabın bugün kargoda:))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder