DENİZLER

"Denizler" Richard Ferguson' a ait altı adet üç boyutlu sahnenin yer aldığı çok güzel bir kitap.
Bilge kitap reyonunda dolaşırken gördü, tek tek açtı sayfalarını. Bu arada "vaaaav" sesleri eşlik etti. Birde orman hayvanlarıyla ilgili bir kitap vardı. İkisi arasında bir seçim yaptı, diğerini bir dahaki gidişimizde alınmak üzere erteledi.

O kadar renkli, o kadar güzelki. O elinden bırakınca ben alıyorum, ben bırakınca Koca:)) Sanki küçük bir akvaryuma bakmak gibi. Gerçi ben nasıl yapmışlar kısmıyla da bayaca ilgilendim:)) Fotoğraflardan bu tarz bir albüm hazırlamak ne güzel olurdu.
Bu arada dün Savaş ve Barış bitti. Bir daha asla küçücük harflerle basılmış bir kitap almayacağım. Tam anlamıyla eziyet oluyor. Hafta Sonu kitap almaya gideceğiz. Bu arada elimde
Orhan Kemal' in Kardeş Payı kitabı var. Bu arada geçen akşam elektrikler gidince ailece Rıfat Ilgaz' ın Halime Kaptan kitabını okumaya başladık( el feneri ve mum ışığıyla). Bilge pek ilgisiz görünerek dinlese de, içinde deniz geçtiği için itiraz etmedi. Dün kitabı bitirip, bizimkilere özet geçtim.
Birkaç gündür hava güzel buralarda. Güneşle birlikte karlar erimeye başladı, küçük su birikintileri halinde yokuş aşağı akıyorlar. Baharın geleceğine dair ufacık umut tohumları ekiyor doğa sanki yüreğinize. Gerçi hala dışarıda biraz yürüyünce suratınız kırmızı, burnunuz daha da kırmızı oluyor ama olsun" ne de olsa kışın sonu bahardır" değil mi?

Yorumlar

  1. Sana bir mail atmıştım, görmedin sanırım, umarım sabah 10'a kadar cevaplarsın :(

    YanıtlaSil
  2. buğdayım bende, bende:))
    Banu ablacığım, 10,30 da gördüm:(((

    YanıtlaSil

Yorum Gönder