HAFTAYI BİTİRİRKEN

Bu kolyeyi dün yaptım. Kordonunu makarayla Bilge' nin kursunda örmüştüm.Boş durmak yok...
Ucundaki taşı ne zaman aldığımı hatırlamıyorum. Boncukla etrafını ördüm. Bu işi yapmak için iki yol var. Birincisi etrafını kaplayacağınız malzemeyi uygun bir zemine yapıştırıp, önce zemine sonra etrafına boncukları sıralamak.
İkinci yolsa (benim tercih ettiğim) tahmini bir uzunlukta boncuk dizip, peyote tekniğiyle örüp ucu içine koyup sıkıştırmak. İlk yöntem daha kolay ama bazen yapıştırıcı, malzemenin rengini değiştirebiliyor ya da zemine kullanacağınız aynı renk malzeme bulamayabiliyorsunuz ve çok doğal görünmüyor.

Ne kadar polimer kille çok haşır neşir olsam da kum boncuk benim ilk göz ağrım, asla vazgeçemiyorum. Aslında kafamda daha ayrıntılı, daha zahmetli kolye tasarımları var ama onun için ruh halimin iyi olması lazım, enerji lazım:))
Bu haftayıda öpüp alnından koyarken maziye, neler yaptım diye düşünüyorum; bloğa giremediğim için bilgisayarımı yeme düşüncesine kadar sinirlerimi gerip, dns ayarı değiştirme manyağı oldum. Sabah yine giremedim, yine ayarları değiştirdim, kendi cep numaramı hatırlamayan ben, kafamda bir sürü dns numarasıyla dolaşıyorum.
Herkese güneşli, neşeli ve keyifli bir hafta sonu diliyor, kızımla kocaman öpüyoruz...


Yorumlar

  1. Eline sağlık, pek hoş gözrünüyor.
    Sana da iyi hafta sonları.

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık, dns falan dinlemiyor kafasına göre bir açılıp bir kapanıyor mu ne, daha huzuru bulamadım ben.

    YanıtlaSil
  3. Eline sağlık. Renk çok tatlı. Benim de DNS listem oluştu artık. Arkadaşlar farklı numaralar yazdıkça listeme ilave ediyorum:))

    YanıtlaSil
  4. Hep aklımda senin şu boncuk örme kordonlarından yapmak, bloguna her geldiğimde aklıma geliyor, birara şöyle bir baktım tekniğine biraz zor gibi geldi :( En iyisi sen kalk gel de bana gösteriver olur mu :)

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Kayıkhane, teşekkür ederim.
    Sevgili Kaymaklı Kadayıfım; aynen ben de gönül rahatlığıyla yazamıyorum
    Sevgili Nederet Ablacığım; biliyorsunuz sizin beğenmenizin benim için değeri büyük, benim listede uzadı gidiyor bakalım
    Sevgili Banuca, zaten istesende istemesende önümüzdeki ilk İstanbul yolculuğumuzda kapında biteceğim:))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder