SICAK SICAK

Bu kolyeyi dün yaptım. Bu taşlı metaller vardı elimde, içini doldurayım dedim. Lacivert simli polimer kil hamuru taş gibiydi, sade lacivert hamurla karıştırarak yumuşatmaya çalıştım. Oynaya oynaya istediğim kıvam olmasa da, işe yarar bir hale getirebildim. Başladım kıvır kıvır, doldura. Sonra tahta boncukları polimer kille kaplayıp, parlak taş yapıştırdım, doğru fırına. Fırından sonra, buz gibi suya " coz "sesinin ardından, kurudular. Sonra birleştirdim. Yani fırından yeni çıktı sıcak sıcak diyebilirim.
Dün akşam Sunay Akın' ın "Ay Hırsızı" bitti. Yine pek çok ayrıntı öğrendim, keyifli hikayeler okudum. Masal tadı kaldı, bu tadı hep alırım her hikayesinde, her şiirinde. Halil Cibran' ın şiirlerini okumaya devam ediyorum. Beyazıt Akman' ın "Dünyanın İlk Günü" kitabına başlamıştım. Bu arada Cumartesi gününe kadar Sunay Akın' ın "Kule Cambazı" kitabını da okuyup kütüphaneye teslim etmeliyim. Kitap ödünç alırken bir arkadaşım da benim üyeliğimden bu kitabı almıştı, okuyup getirdi. Ben de okuyum, hazır elimdeyken.
Hava da güneş var ama inceden bir soğuk da dolaşıyor etrafta. Tohumlarım bana bakıyor, ben havaya. Bir gün baharı yaşayıp diğer gün kar serpiştirince insan kararsız kalıyor. Sanırım haftaya en azından menekşe tohumlarımı atarım. Mantığım geç kaldın diyor ama gören gözüm acele bile ediyor olabilirsin diyor:)) Neyse hadi hayırlısı diyeyim.











Yorumlar

  1. very nice,your jewelry is great & cute..keep it up
    I am following back with Love from ~ Pakistan ~
    Khadija

    YanıtlaSil
  2. Tek kelimeyle nefis olmuş. Bayıldım:))

    YanıtlaSil
  3. çok hoş olmuş, cıvıl cıvıl hayat dolu...ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Arkadaşlar beğendiğinize sevindim, hepinize keyifli bir hafta sonu diliyorum

    YanıtlaSil
  5. Her geçen gün daha orjinal takılar üretiyorsun Sevda.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder