KIZ KIZA

Kocam cuma akşamı Gaziantep' e gitti, kaldık kızımla başbaşa. Cumartesi öğlene doğru uyanıp koştur koştur kursa gittik. "Anadoluyu Vermeyeceğiz Mitingi" vardı, Türkiyenin her köşesinden gelen çevre dostu insanların katıldığı. Çok katılmak istiyordum ama Koca olmayınca Bilge' yi kursta bırakıp gitmeyi gözüm yemedi (ne kötüyüm değil mi). Kurs çıkışı kalabalık dağılmıştı Bilge dışarda yemek yiyelim diye tutturdu. Oturduk yemek yemeye tabi hanımefendi ucundan tırtıkladı biraz. Sonra polimer kil almak için sürekli gittiğimiz malzemeciye uğradık, orda polimer kile yeni başlayan genç bir kızla sohbete başladık derken bizim bloğu takip ettiğini öğrendik, pek bir sevindirik olduk. Eve gelirken kitap alma niyetindeydim ama Bilge çok yorgundu, ertelemek zorunda kaldım.Bir taraftan evi toparladım bir taraftan "yaparım" diye düşündüğüm işleri yaptım. Bir de "yapmalıyım" işlerim vardı, çamaşırları halletmek gibi, katlayıp yerleştirmek ne kadar zor geliyor bu tembel bedene. Bir de çorapları eşleştirememe durumu var, eşsiz olanlara çekmecede yeni bir yer tahsis edip" yakında kavuşacaksınız diğer tekinize" sözü verdim.
Bu sabunlardan birkaç arkadaşın bloğunda görmüştüm, deneyim diyordum.
Peçetelerim, transfer tutkalım, kurdelalarım ve toplu iğelerim vardı. Bana sabunları almak kaldı.

Özellikle manolya kokulu olanlar çok güzelmiş. Banyoya koydum tamamladığım bu çifti mis gibi kokuyorlar, üstelik şirinde oldular.
Oyuncaklarımı da tamamladım, hafta içi Bilge' nin bağışlayacaklarını da ayıracağız ve 16 Nisanda inşallah Lösev' e götüreceğiz.


Bu sabah Koca döndü, Bilge ona şöyle söyledi "baba ben okuma yazmayı, bir de cacık yapmayı öğrendim" , iki günde insan neler öğreniyor görüyormusunuz:)))

Yorumlar

  1. sabunlara bayıldım bayıldım, bloğunu okuyabilmek için iş yerindeki bütün pc lerin dns ayarlarını değiştirdim kendiminkini değiştiremedim :(
    ne uyuz bir uygulama, insanların işi gücü yok sizin blogları kapatmaylamı uğraşıyorlar??

    YanıtlaSil
  2. Sabunlar oyuncaklar çok güzelmiş kullanılıyor mu yoksa sadece süs mü bunlar, gün de verimli geçmiş daha ne olsun..Bir de şu çamaşır sorunsalı olmasa daha da iyi olacakmış:)))

    YanıtlaSil
  3. Sevgili bacım, sorma derdimiz böyle güya açıldı ama hala birçok insan giremiyor. Sanada yaptım banyoya.
    Sevgili Fiamma, sabunlar dekoratif amaçlı, tam eşe dosta götürmelik, hava çok kötüydü buralarda hala da öyle, aslında çamaşır bulaşık ne ararsan sorunsala çevirebilir bu bünye malesef:))

    YanıtlaSil
  4. Sabunlar çok güzel, oyuncaklarda çok sevimli olmuş..Ellerine sağlık..Çamaşır,ütü ve bulaşık bana da kabus gibi geliyor Sevdacığım.Sorun demiyorum bak, tam kabus..

    YanıtlaSil
  5. Bu arada benim ufaklık bu cumartesiyi iple çekiyor.Bilge ile tanışacak.Blogtan da resmini göstermiş bulundum, şimdi sürekli ne zaman gidiyoruz diye soruyor..

    YanıtlaSil
  6. Cacık :)))) yerim ben onu.Benim kaymak da bayılır anne yaaa bi kız kıza kalsak şunlar gitse der:)))o çorap eşi sorunsalı yüzünden evliliğin ilk yıllarında koca beni evden atacaktı.çamaşır yıkamış asmışım, eksik çorapları tam 2.5 saat aradıydım eşlemek için adam dedi bu deli,şimdi sallaıyorum çekmeceye bekliyorlar eşlerini:))

    YanıtlaSil
  7. Ay...Yaptıklarınız çok sevimli olmuş,iyi çalışmışsınız...Bilge'nin babasına söyledikleri de çok bilgece olmuş,zaten çocuklar için her an yeni bir şey öğrenmektir:))

    YanıtlaSil
  8. Nazancığım beğenmene sevindim. Cumartesi Bilge belki gelemiyebilir çünkü 12 ' de kursu var, buluşma saatini daha öğrenmedim gerçi. Ama daha uzun nasıl olsa görüştürürüz bizimkileri:)))

    YanıtlaSil
  9. Kaymaklı kadayıfım; cacık ya, artık mutfağa birlikte giriyoruz elinin değdiği şeylerin en azından tadına bakıyor. Yalnız biz çok sıkıldık iki gün kız kızaydık falan ama çoook sıkıldık gerçi bunda havanın katkısıda büyük:))

    YanıtlaSil
  10. Baykuş Gözüyle beğendiğinize sevindim, gerçekten sıkı çalıştım ve kendime kurdela taktım:)) Bu arada dün sizin resim arşivinize baktım çok güzeller, çok denedim ama yorum bırakmayı başaramadım burdan söyleyim bari.Son söze bayıldım heran birşeyler öğrenmektir onlar için, umarım güzel şeyler öğrenirler, sevgilerle

    YanıtlaSil

Yorum Gönder