DESEN BLOĞU

Polimer kilden farklı renklerde desen bloğları denedim. Tamamladıklarımdan ilk örnekler bunlar. Yine ve yine çok keyif aldım, gerçi bir kısmını Bilge' ye vermek zorunda kaldım onunda çok hoşuna gitti."Sihirli gibi bu anneeee" diyor, ben de çakma sihirbaz edasında gülümsüyorum.
Dün işi yine astık Bilge' yle, pek bir hamarat, tertemiz yaptık evimizi. Ev düzenli olunca kafamın içide düzene giriyor sanki. Kızıyorum kendime, madem tembelsin takmayacaksın kafana, ha olmadı titizsin o zaman kaldıracaksın poponu ( ya da buna zaman yaratacaksın) değil mi ya:))
Sabah erkenden bir tencere yaprak sardım, Kocam çok sevindi akşam görünce. İşlerim bitince de film izledim, sonra bahsederim filmlerden. Ama asıl Gabriel Garcia Marquez' in "Başkan Babamızın Sonbaharı" na takıldım, uzun uzun. Sanırım bu akşam bitiririm. Marquez' de benim anlatamadığım yazarlardan, cümlelerine takılıp, kurgusunda kaybolduklarımdan. Yatmadan önce Yılmaz Özdil' in " İsim, şehir, hayvan" kitabını sesli okuyorum Kocama. Söz verdim beraber bitireceğiz kitabı, o yüzden yavaş yavaş ilerliyoruz:))
Aslında dün bayrama götürmek niyetindeydim Bilge' yi ama hava çok kötüydü. İyileşme sürecine girmişken riske atmak istemedim. Apartmandaki kızları topladı odasına, baya zaman geçirdi, ardından da kızlara odasını toplattı. "Ayıp kızım olur mu böyle" diyince "onlar dağıttı amaaa" dedi:)) Beraber yemek yediler, kızıma inanamadım nasıl iştahla yedi. Kızlara ne zaman isterseniz gelin dedim. İçlerinde 10 yaşında olan sevimli bir kız var, ona da okuması için kitap verdim, çok sevindi, kimbilir kitap okumayı sever belki...

Yorumlar

  1. Oh maşallah, yaprak sarmaları falan, temizlik işi bende de öyle, ev hep tertemiz olsun, düzen nizam intizam olsun ama yapan ben olmayayım noktasındayım...

    YanıtlaSil
  2. kardeşmiyiz neyiz dün bende yaprak sardım :), ev temizleme olayını da koca bir haftaya yaydım, malum artık işsiz güçsüz bir insanım..

    YanıtlaSil
  3. Bloglar gerçekten sihirli :)

    Ben de aynı kitabı bir kendime,bir evdekilere okudum.
    Sonlara doğru bir Mehmet Öz yazıları var...Bittim.
    Ama en çok Zebra Koşu sunu sevdim,ironik buldum.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder