KOLYELERE DEVAM

Dün tamamladım bu kolyeyi, makarna makinasının kesme kısmıyla kestiğim (Bilge' nin kuş yemi dediği) parçalarla yaptım. Kıvır kıvır ekle, pek zevkli, inanın terapi gibi geliyor bana. Allah' tan bu uğraşılarım var diye seviniyorum, iş hayatında o kadar sıkıntılı, saçma sapan durumlarla karşılaşıyorum ki, anlatmak bile istemiyorum. Sadece her defasında insanların saygısızlıklarının sınırsızlığı beni çıldırtıyor, ben de kendimi el işlerime vuruyorum:)) Hiçbirşey yapmayıp tüm gün evde oturan, mutsuz bir suratla dolaşıp, herdaim şikayet eden kadınlar görüyorum etrafta. Enteresan birşey fark ettim, erkekler böyle değiller, çalışmasalar bile bir meşgaleleri oluyor ellerinde. Acaba kadınlar hep oturup birilerinin onlara birşeyler sunmasını mı bekliyorlar diye düşünüyorum. Hep bir burun bükme, hep bir tatmin olmama... Gerçi genelleme yapmam hata olur belki, en azından benim tanıdıklarımın çoğu böyle. Zaten bu gruba girmeyenlere de sıkı sıkıya bağlıyım, bulduğum zaman bırakmam. Yirmili yaşlarımın başında çalışmaya başladım, şöyle bir düşünüyorum çalışma hayatım boyunca hemcinslerimle hiç anlaşamadım. Özellikle aynı iş yerinde hep sorun, hep sorun. Düşünüyorumda aynı yerde çalıştığım erkek mesai arkadaşlarımla sorun yaşadığımı hiç hatırlamıyorum. Aslında kadın erkek diye ayırmak da belki yanlış insan olmakla, hayata karşı duruşunla alakalı olmalı davranışların ama benim tecrübelerim bu yönde. Doktorumun, dişçimin, kuförümün erkek olmasından yanayımdır hep:))
Nerden girdim, nerden çıktım değil mi? Olsun yazmak böyle engin bir deniz, akıntının nereye gideceğini kestirememem normal, gerçi sabah beni telefonda deli eden, elimi ayağımı sinirden titreten hatunun payını inkar etmemeliyim. Neyse ben kendimi killerime vereyim biraz rahatlayım, kızımda tekerlekten dönme beyaz saça resim yapmayı öğretiyor zaten, birazda onlara takılırım, kendinize iyi bakın...

Yorumlar

  1. Sevda sen bunları hep kıvır ekle,küçücük parçaları nasılda güzelleştiriyorsun.Hiç bir şey yapmadan oturanları bende hiç anlamıyorum.Anlayış işte.Bir konu da daha sana katılıyorum, benim de en çok kızdığım ve tartıştıklarım bayanlar olmuştur..Aslında kendi cinsimi çok tutarım ama cahilliğe ve şımarıklığa katlanamıyorum.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel olmuş kolyen ellerine sağlık. Ben böyle şeyleri beceremiyorum kafamı okuyarak dağıtabiliyorum ancak. Bir de Oğluşla (ida ile) birşeyler yaparak.
    Boş duran insan ancak başka birini kouşmaya başlıyor bir noktadan sonra birşeylerle uğraşmadan olmuyor.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine bahar gelmiş senin çok güzel olmuş kolyen. Çalışma hayatında erkekler daha töleranslılar sanırım bu yüzden onlarla sorun yaşamıyoruz. Bir olayın çözümü karşısında kadınlar duygusal erkeklerse akılsal sentez yapıyorlar diye düşünmüşümdür sıklıkla çalışma hayatını çok gerilerde bırakmış biri olarak.

    YanıtlaSil
  4. Kolye şahane olmuş,ellerinize sağlık.Kadın erkek konusuna gelince,kadınlar her alanda biraz hırslı ve meraklılar sanırım.Kimsenin kendisinden daha iyi olmasını istemiyor sanki kadın kısmı.Biraz fesatmıyız neyin erkek cinsine nazaran.Onlar bizden çok daha masumlar aslında,ama dert yanmaya gelince hep haklı çıkarıyoruz kendimizi nedense.
    Çok tehlikeliyiz çooookkk
    Bu arada ilk ziyaretimiz ,bize de bekleriz:)

    YanıtlaSil
  5. Nazancığım çok haklısın, ben de öyleyim ordan takıldım zaten bende mi bir tuhaflık var diye.Kolyeyi beğendiğine sevindim

    YanıtlaSil
  6. Nehir İda ne kadar doğru söylemişsin, boş duran insan başka birini konuşmaya başlıyor diye. Üstelik bu durum karşıdakine ve en çok da kendisine zarar veriyor bence. Oğluşuna kocaman öpücükler yolluyoruz

    YanıtlaSil
  7. Fiammam canım benim ellerime gönlüme her bir yerime geldi gelmesine bahar da bir tek buralara gelmedi. Arada bir ceee yapıp kaçıyor. Tesbitin çok doğru erkekler daha mantıklı ya da olduğu gibi yaklaşıyorlar olaylara bizse bin türlü bit yeniği arıyoruz altında:))(Kadınlar çöpe atacak beni)

    YanıtlaSil
  8. Yaruze evet kıskancız katılıyorum belkide temel neden bu. Kolyemi beğendiğine sevindim. Hemen geliyorum şimdik misafirliğe

    YanıtlaSil

Yorum Gönder