LEYLAKLAR AÇTI SONUNDA

Hep tomurcuktu gördüğüm leylaklar, sonunda cumartesi günü açmış leylaklar gördük. Ne sevindik, mis gibi kokusunu içimize çektik. Tüm çiçekleri, böcekleri severiz ama biliyorsunuz leylaklar daha özel, malum dostumuzla özdeştir:)) Havalar buralarda bir güneşli bir yağmurlu ama soğuk değil.
Pazar sabahı ilahi bir güç saat 7' de uyandırdı beni. "Kalk be kadın şu evini bir temizle " diye, zıpladım yataktan. Bizimkiler uyanana kadar camlarımı sildim, perdeleri yıkadım. Derken uyandılar, kahvaltıdan sonra onlarda bana eşlik ettiler. Koca elektrik süpürgesini aldı eline, Bilge Viledaya bindi derken yaladık yuttuk heryeri. Misler gibi oldu evimiz. Sonra tedirgin oturduk bir süre kirletmeyelim diye:)) Sigara böreği istedi Koca, hemen daldım mutfağa. Tadına bile bakmayı reddeden kızıma yalvar yakar uzattım yaptıklarımdan. Uyuz bir gurme edasıyla önce burnunu kıvırıp, sonra tabağa yumuldu. Ben de mutlu bir eda hasıl oldu:))Aslında dışarı çıkacaktık, hatta 1 Mayıs kutlamalarına katılırız diyorduk ama evdeki çalışma o kadar yormuş ki bizi Bilge bile "çıkalım" demedi. Film izledik bolca, içlerinden en güzeli "Kaybedenler Klubü" ydü. Çok beğendim, hem keyifli hem hüzünlüydü. Bu arada üç kitap birden okumaya başladım, üçünü de bırakamıyorum elimden.Kocam dalga geçiyor, ben de ona okumuyorum çünkü sesli okumak yavaşlatıyor beni. Artık uzun bir özet geçerim ona. Alamut, Sahilde Kafka ve Doğum Günü :15 Aralık. Üçü de birbirinden çok farklı belki de o yüzdendir bırakamyışım:))





Yorumlar

  1. İki kitabı aynı anda okuduğum olmuştur ama üç taneyi denemedim Sevda.Bilge'yi yerken gözümün önüne getirdim de özlemişim sizi..Bir ara leylakların açtığı bir yerlerde buluşalım..

    YanıtlaSil
  2. Sevdacım, ne güzel temizliği paylaşarak yapmak, misler gibi oturun şimdi...
    Leylaklar açtı demek, benimkiler daha yaprak tomurcuğunda, ama bir açtılarmı hafif rüzgar da oldumu, o harika kokuları heryana yayılıyor...
    Kitap okumayı özledim, havalar düzelsin, şöyle hamağa uzanıp okurum kitaplarımı, kışın ancak yattığımda 5-6 sayfa okuyabiliyorum, başka zamanım yok :(
    Tatlı Bilgemi öp benim için, ah bir de gelseniz :)

    YanıtlaSil
  3. ben de iki kitabı bir arada okurum ama daha üçlemedim, önümüzdeki haftadan itibaren okuma sezonunu başlatıyorum çok şükür. Güle güle kirlensin eviniz...

    YanıtlaSil
  4. Kitaplarını bitirdikten sonra yorumalrını bekliyorum.Ne güzel iş bölümü yapmışsınız :)))

    YanıtlaSil
  5. nazancığım biz de özledik seni, hem oğluşunla da tanışmak istiyoruz, en kısa zamanda görüşelim. Bu arada üç kitap olayı süper denemelisin inanılmaz hızlı gidiyor:))

    YanıtlaSil
  6. Banu Ablacığım, şanslıyım bu yönde sevgili Kocam içinden geldiği zaman süper iş yapar. O bir taraftan ben bir taraftan mis gibi oluverdi. Ne çok istiyorum gelmeyi, dört gözle bir İstanbul semineri, toplantısı falan bekliyorum olmadı ben yapacağım toplantıyı:))

    YanıtlaSil
  7. Fiammacım, Nazana da söyledim süper birşey, birini bırakıp birini alıyorsun acaip hızlı akıyor sende dene. Madaem kitap sezonunu açıyorsun acilen Haruki Murakami tevsiye ediyorum, eminim seveceksin, öpüyorum:))

    YanıtlaSil
  8. İçimizdeki karnaval, işleri bölmeyince hiç birşey yapamayacağımızı bildiğimiz için gerçekten güzel oluyor. Kitap yorumlarını yaparım elbette, şimdiden söyleyim Sahilde Kafka acayip bir kitap Haruki Murakami yanıltmadı beni, Doğum günü 15 aralık Osman Aysu' nun okuduğum ilk kitabı nasıl biteceği ile ilgili tahmin yürütemiyorum. Alamut' a bir başladım bir bıraktım, şuan ortalarındayım iyice sardı bakalım ne olacak. ( dizi gibi oldu değil mi)

    YanıtlaSil
  9. Tintirininnam:))
    Açtı valla açtı, daha çok açsın, ben bahçelerden çalayım, vazomda kokup dursunlar:)) Her güne bir çalıntı leylak kampanyası başlattım:))

    YanıtlaSil
  10. Arkandayım bütün leylakları çalalım:))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder