ORDAN, BURDAN

Aslında bugün kendimi evimde temizliğe adamıştım. Kışlıklar yazlıklar boğuşurken bir iş için ofise gelmem gerekti. Bilge bir arkadaş buldu ev gezmesinde, aklım onda bir saat oldu henüz dönme belirtisi göstermedi:((((
Neyse dün akşam son sayfalarını tadını çıkartarak okuyup, Murakami' ye bir kez daha hayran kalıp," keşke orjinal dilinden okuyabilseydim" diyen Leylak Dalı' nın kulaklarını çınlatıp bitirdim Sahilde Kafka' yı. Murakami' yi okuyanlar bilir, nasıl bir kitaptı, konu neydi deseniz anlatamam, ama mutlaka okumalı, eşsiz kelimelere takılmalısınız.
Sevgili Kocam baya iyileşti, dün ağrısıda kalmamıştı. Baktım Bilge' yle başbaşa takılmışlar, ben o ara kaçamak yapıp bu filmi taktım dvd' ye. Bir süre sonra geldi "yalnız film izlemek hım" dedi, ben de gayet rahat" sen Türk Filmi sevmezsin ki" dedim, burun kıvırdı "belki severim "dedi. Biz bu filmi sevdik, Mehmet Günsur süperdi, Belçim Bilgin' e takılmadık. Müzikler, mekanlar, eski fotoğraflar...güzeldi gerçekten...
Bu kolyeyi geçen hafta yapmıştım, fotoğrafını koymadığımı fark ettim, eksik olmasın değil mi?

Bu arada dün akşam eve giderken ölmüş bir serçe gördük, daha doğrusu Bilge gördü. "Hemen ıslak mendil, yarabandı filan yapalım" dedi. Ben ıkın sıkın durumu anlattım, bir poşete koyup, yeşillik bir yerde üzerini taşlarla kapattık. Kızımla ilk kez bir kuşu da defnetmiş olduk.

Yorumlar

  1. sahilde Kafka sırada bekliyor benim ve tabi filmin cd'si de evde 2 haftadır:) Eve yatmaya gidebildiğim için her ikisi de erteleniyor:(( Ama ben de Murakami fanda varım :)) İlk okuduğum kitabından sonra hepsini düşünüyorum bayılmıştım.

    YanıtlaSil
  2. Şu film izleme alışkanlığına bayılıyorum senin :)

    YanıtlaSil
  3. Şu Murakami gerçekten tuhaf biri , kitaplarını sizin gibi ''anlat'' deseler anlatamam ama adam kitabını okutuyor!!!
    Filmi sinemada izlemiştik biz de sevmiştik:)
    Kolye güzel olmuş,sağlıkla kullanın...
    Serçeye de yapılacak son görevi yapmışsınız...
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Nehir İda; aynen ben de tüm kitaplarını okumak istiyorum. Vakit bulduğunda izle filmi eminim seveceksin.

    YanıtlaSil
  5. Tülin Abla; ben de, ben de:))

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Nathali; teşekkür ederim paylaşmak ne güzel değil mi aynı şeyleri fark ediyorsun, sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder