HAFTA SONU

Pazar sabahı kahvaltı yapıp oy kullanmaya gittik. Ne tuhaftır ki tahmin ettiğim sonuç beni hem çok şaşırttı, hem de üzdü. Ama en çok yalnız hissettirdi. Bilge uzun zamandır yeni bisiklet istiyordu.
Gittik aldık süslü püslü birşey. Baba açılmamış paketi alıp kendi birlieştirdi, tabi Bilge başının etini yerken bu işi yaptı, oldukça sinir bir durumdu:))
İlk kez enginar yedim, Ege mutfağını çok seven bir müşterimizde tattım. Çatal bıçakla tabağa bakarken gören Nurcan Hanım önce şen bir kahkaha attı, sonra anlattı "yaprakları teker teker ağzına alıp yiyebildiğin yerleri yiyeceksin" dedi. Mis gibi zeytinyağ ve bol limonlu bu tada hemen daldım, Bilge' de çok sevdi. Tabakta arta kalan yaprakları gören Nurcan Hanım "ilk kez yiyen birisi için gayet başarılı" notu verdi:))
Koca seçim sonuçlarını izlerken, biz Bilge' yle film izledik. Hachıko muhteşem bir filmdi. Ne çok ağladım sonunda salle sümük... Uzun süredir ağlamamıştım, sabah gözlerim kırmızı uyandım. Bilge' nin geçti diye düşündüğüm öksürüğü dün yine başladı, sabah doktora gittik. Benim için çok sinir bozucudur doktora gitmek. Hiç serinkanlı olamıyorum. Biraz fazla sırtını dinlese "eyvah ciğerlerde birşey mi var" kulağında biraz fazla dursa "hiii kulak enfeksiyonu mu" diye atlıyorum. Doktor alerjik olduğunu söyledi, burun spreyi ve şurup verdi.
Kış gibi bir sabahta biraz rahatlamış döndük. Dışarısı o kadar soğuk ki, bir de terlik giymiştim ne akla hizmetse, patilerim dondu:)) Neyse pazartesi için hiç de keyifli bir yazı olmadı farkındayım ama hissiyatım böyle:((((

Yorumlar

  1. Bisikletiniz hayırlı olsun. Bilgeciğe çok geçmiş olsun. Mutlaka biliyorsunuzdur, burun spreyini 5 günden fazla kullanmamak gerek. Sadece küçük bir hatırlatma. Öptüm sizleri

    YanıtlaSil
  2. bu filmde ben de çok ağlamıştım.

    büyükbabamız bize de bisiklet getirdi. şimdilik ayaklarımız pedallara yetişmiyor ama.

    öksürük bizim de yakamızı bırakmıyor. artık doktora götürmüyorum. ya cold mix damlatıyorum yastığına ya da ayak tabanlarına vicks sürüyorum.
    size de geçmiş olsun

    YanıtlaSil
  3. Sevdacığım bisiklet bir harikaaa renkli renkli yakışır güzel kızına, inşallah yer etmez o öksürük şöyle minik tülbentler kestir sırtı için terledikce alabileceğin boyutta.
    Enginarın farklı bir pişirme versiyonunu yemişsin yapanın ellerine sağlık görüntü harika,bu daha limonlu ve salat tarzı zeytinyağlısını da seveceksin demektir.

    YanıtlaSil
  4. Bilgecik bisikletini güle güle kullansın,çok güzelmiş...
    Sizin anne-kız film izlemelerinize bayılıyorum.
    Seçimli , seçmenli bir hafta geçirdik,geçmiş olsun diyelim.İyi haftalar dileyelim:)
    Baykuş gözüyle-Natali
    Son zamanlarda yorum yazamıyorum kutucuğunuzu pop-up yaparsanız benim gibi yazamayanlar da yazabilir sanırım.
    Ben şimdi bu yöntemle göndermeye çalışıyorum ama adsız çıkacak galiba:(

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Dilek çok teşekkür ederim. Burun spreyini üç günden fazla kullanmıyorum ama doktor bugün bir solüsyon verdi her sabah kullanabilirsiniz sorun olmaz dedi bakacağız artık.

    YanıtlaSil
  6. Küçük mucizem; film güzeldi değil mi? bugün burası tam kış günü gibi, ne giyeceğimizi ne giymeyeceğimizi şaşırdık kaldık. Hastalıklar uzak dursun çocuklaımızdan diyorum.

    YanıtlaSil
  7. Fiammacığım anneciğim o küçük tülbentlerden yapmıştı kenarlarınıda mis gibi çevirmişti, nasıl kullanışlı hep çantamda olur zaten. Geçen sene bu zamanlar Antalya' ya kaçmıştık alejisi bu kadar nüksetmemişti. Bu sene bahar geç gelince ki geldiğini de düşünmüyorum hala dışarısı nasıl soğuk bugün, düzenimiz allak bullak oldu.geçecek diye bekliyorum umutla

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Natali güzel değil mi bisikleti, gerçi benim gözüme kocaman görünüyor ona kalsa yardımcı tekerlekleri de söktürecek:)) Yorum kutucuğuna pop-up nasıl yapılıyor hiç bilmiyorum ama araştıracağım teşekkür ederim, sevgilerle

    YanıtlaSil
  9. Pek güzelmiş prensesi bisikleti :)
    Güle güle binsin inşAllah :)
    Enginarla ben de henüz tanışamadım :)
    İlk fırsatta kısmet olur umarım..
    Filmi merak ettim,bakıcam hemen :)
    Mutlu haftalar diliyorum..
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  10. Bilge'ye geçmiş olsun, endişelenmeyin garip havaların etkisidir,bisikletini güle güle kullansın.
    Enginarı çok severim, Fiammacığımın dediği gibi bir de zeytinyağlısını denemelisin, afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  11. Kıyamam ben ona ,çok geçmiş olsun Bilge'me.Bisikleti de çok havalı,güle güle kullansın.

    Enginarın bu versiyonun görmemiştim Sevda.Bezelyeli olan sadece içinden olur.Yaprakları ile birlikte pişirilen iç baklalı.En azından annem öyle yapardı.

    YanıtlaSil
  12. Film konusunda yorumsuzum:)Bisikletini güle güle kullansın prenses tekerine taş değmesin:)
    Seçim sonucu şaşırtmadı da eşimhala 2 kişiden biri verdiyse sen verdin değil mi diye diye geziyor kendinden eminmiş:)

    YanıtlaSil
  13. Tatlım ya idanın da öksürük geçmiyor hiç alerjik idanın da ama anlık çözüm çözüm değil ki toprakta oynasa öksür çiçek koklasa hapşır:(

    YanıtlaSil
  14. Umut sepeti hoşgeldiniz, güzel sözleriniz için teşekkür ederim, enginarı deneyin eminim seveceksiniz:))

    YanıtlaSil
  15. Sevgili Noblesse, teşekkür ederim. Enginarın her versiyonunu deneyeceğim kararlıyım bu konuda, çok geç kalmışım ama olsun:))

    YanıtlaSil
  16. Sevgili Nazancığım sağol canım, enginar konusunda çok cahilim ama her türlüsünü denemeye kararlıyım, zaten yılda 38 tane tüketmek gerkiyormuş anca tamamlarım diye düşünüyorum:))

    YanıtlaSil
  17. Sevgili ebru, film benim duygusal anıma mı denk geldi diye düşünüyordum ama akşam Kocamda salle sümüktü:)) Seçim konusuna ben de şaşırmadım ama bu kadar beklemiyordum. Eşinin söylediğide mantıklı aslında benimkini bir sıkıştırayım bari:)) Alerji başımızın belası doktor bizim çocuklarda da var bir şey yapamıyoruz diyor. Dün gece bir posta balgam kustu.Yatak yorgan ve Bilge dahil gecenin bir yarısı yıkamak zorunda kaldım. Balgam söktürücü verdiğim için bekliyordum ama yinede sabahı sabha ettim:(((

    YanıtlaSil

Yorum Gönder