TOKALAR, KOLYE UÇLARI

Temmuzun ilk haftası burda da bahsettiğim hasta olan kızımızın doğumu var. Ailecek kırmızı taçlar takacaklar o gün. Bana da yapmak düştü.
İki ayrı kumaş kullandım, hepsi aynı olsun istemedim. İnşallah uğurlu gelirler, sağlıkla bebeği kucağına alır ve annemizde hastalığı atlatır diye dualar mırıldandım yaparken.
Bu uçlar da dünkülerin devamı, çok sevdim ben bunları. bugün kordonlarını takarım diye düşünüyorum.
Dün çok gezdik, Ankara' nın bilmediğim çok güzel sokaklarında kaybolduk. Akşam eve gelirken yakındaki marketten Bilge'yle alışveriş yapıyorduk. Bir kadın koluma dokunup birşey fısıldadı. Ben hem duyamadığım, hem kadını tanımadığım için dönüp baktım kadın yine birşey fısıldayıp kaşını gözünü oynatınca anladım, benim fermuarım yarıya kadar açılmış. Neyse hemen düzelttim, kadın adam gibi söylemediği için teşekkür bile edemedim:)) Hayır herkesin başına gelebilecek bir olaya böyle çaktırmama durumu yaratmanın anlamı ne ki, çek kenara söyle:))
Neyse eve gelip en acilinden yemek yaptım, Bilge' nin yanında sürüklediği çocuğa ve ona yemek yedirdim, bulaşıkları makinaya tıkaladım. Attım kendimi kanepenin en rahat yerine aldım elime
Barış Bıçakçı' nın "Bizim Büyük Çaresizliğimiz" kitabını. Sevgili Leylak Dalı "başucu kitabım" demişti, demekle kalmayıp bana bu kitabı aldı. Dün yarıladım, sanırım bugün bitiririm. Seçimi yine ve yine yanıltmadı beni. Paylaşmak ne güzel şey diyorum ve yazımı bitiriyorum.

Yorumlar

  1. Yine harika şeyler yapmışsın. Ellerine sağlık. Bu arada çok güldüm o kadına. Ne garibiz, ne olacak ki adam gibi uyarsalar. Kimse kızmaz böyle bir şey için. Aksine teşekkür eder. Aman ne yapacaksın böyle işte bizim insanlarımız

    YanıtlaSil
  2. haha aklıma bir anım geldi.
    kırmızı ışıkta bekliyorum karşıya geçeceğim. kadın fermuarın açık diyor ben evet haklısının bugün trafik çok kalabalık diyorum. kadın bana duyurana kadar herkes görmüştü manzarayı. ne çok gülmüştüm ya.

    YanıtlaSil
  3. Siz yine ucuz atlatmışsınız, bir tanıdığın başına gelen tam felaket. Kadıncağız külotlu çorabını çekerken kloş eteğinin ucunu çorabın lastiği ile beraber çekmiş. Evden çıkmış, taksiye binmiş, Mithatpaşa caddesinin başında inip bütün caddeyi yürümüş popo meydanda. Bir allahın kulu da ikaz etmemiş. Ancak gideceği yere varınca arkadaşı farketmiş. Güler misin, ağlar mısın?
    Anneye ve bebeğe sağlıklar diliyorum. Taçlar harika.

    YanıtlaSil
  4. Neler olmuş neler bir hafta içinde, yine döktürmüşsünüz güzellikleri. Ellerinize sağlık. Bence fermuar olayını çok kafanıza takmayın. Nasıl olsa o insanlarla bir kez daha karşılaşmayacaksınız. Güzellikler dilerim. Minişi öperim.

    YanıtlaSil
  5. Umurcuğum sağol canım, dediğin gibi bizim millet böyle ne yapacaksın:))

    YanıtlaSil
  6. Küçük Mucizem, gözümün önünde canlandı ben de çok güldüm:))

    YanıtlaSil
  7. Nihal hanım, sahiden ucuz atlatmışım, beterin beteri var değil mi? Güzel dilekleriniz için teşekkürler

    YanıtlaSil
  8. Dilekciğim teşekkür ederim, bir şeyler yapamadım diye söylenirken çıkıverdiler ortaya. zaten fermuardan çok kadın takılmıştı kafama, dediğin gibi bir daha nerde göreceğim değil mi? Bilge ' de öpücüklerini yolluyor

    YanıtlaSil

Yorum Gönder