İŞTEN KAÇTIK

Dün Bilge' yle kendimize izin verdik. İşe gelmedik, ne güzel oldu bolca dinlendik, böyle yazınca da öncesinde çok yorulmuşuz anlamı çıkıyor ama maksat bahane olsun:)) Ben evi toparlarken Bilge arkadaşlarına gitti, onlar bize geldi derken bir güne iki film ve iki kitap sığdırdım.
İlk Film Hanry's Crime . Oldukça yavaş ilerleyen bir film ama ben sevdim. Gerçi Keanu Reeves' ten dolayı beklentim daha yüksekti ama fena değildi diyebilirim.
Welcome to the Rıleys filmi seyrettiğim ikinci filmdi. O da ilk film gibi oldukça durağan bir filmdi. Ama içindeki hüzün, filmin seyri sonuna kadar seyrettirdi. Okuduğum yorumlarda sonu için havada kalmış diyorlar ama bence güzel bir sondu.
"Çoluk Çocuk" başına gelenlerden sonra hiç unutmayacağım kitaplar arasına dahil oldu. İlk kez Patti Simith' in bir kitabını okudum ve çok sevdim. Otobiyografi dense de bende güzel bir roman tadı bıraktı.
"Bir Süre Yere Parelel Gittikten Sonra" Barış Bıçakçı' nın çok güzel bir kitabı. Kesinlikle sıradışı, abartısız ve etkileyici bir kitabtı diyebilirim.

Bu arada D&R' da 4 TL' lik kitaplardan ben de aldım, okudukça onlardan da bahsederim.
Bugün biraz bahçeyle uğraşacağım, saçımı da boyatmam gerek. Bahçe neyse de, kuaför çok büyüyor gözümde. Bilge geçen gün bize oğluyla gelen arkadaşa "Demir'in annesi ben oğlunu geldiremedim, sen geldirirmisin" diyerek lügatımıza "geldirmek" sözcüğünü dahil etti, biz de pek sevdik kullanıp duruyoruz (ne ayıp bize) biz böyle dalga geçerken bu çocuklar nasıl doğru büyüyecek bilemiyorum:))

Yorumlar

  1. Keanu Reeves'i ben de severim, bu izlemediğim bir filmi.
    Bahçeyle uğraşmak zevkli ama kuaför olayı bence de çok sıkıcı.Kuaförde beklemek, saç kokusu hiç sevmiyorum, o yüzden kendim boyuyorum arada muazzam bi de fiyat farkı var tabii.

    YanıtlaSil
  2. Tebrik ederim ne verimli bir kaçamak olmuş :))
    Çoluk çocuk kitabını ben de çok sevmiş Robert'ın ölümüyle ilgili kısımdan çok etkilenmiştim.Diğer önerdiğin kitabı not alıyorum.Filmleri de...

    YanıtlaSil
  3. Bilge sayesinde bir kelime daha öğrendik cidden :) Şimdi bende size yeğenim Emirhan'ın lügatından bir kelime veriyorum.
    Kısaca "kırmızı "demek istiyor.Kurduğu cümle şu: Trafik dur ışık rengi :)
    Ah bu çocuklar can bunlar can.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Ollleeeyyy artık sana yorum bırakabiliyorum,üstümden bir yük kalkmış gibi oldum :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Kendinize izin vererek keyifli ve mutluluk adına unutmayacağınız bir gün yaşamışsınız. Ne mutlu size. Çocukların doğru büyümesi konusu ise bizde, onlarda yaşayarak doğruyu bulmuyor muyuz zaten. Ümidimiz en az zararla bunları atlatmak.

    YanıtlaSil
  6. Geldirmek değişik bir tabir olmuş...Büyüdüğünde kendine çok gülecektir :))) Çocuklar çok yaratıcı oluyor onların uydurduğu kelimelere bayılıyorum :)))
    Süpe r olmuş işten kaytarmanız , arada değişiklik şart :))

    YanıtlaSil
  7. sevgili Noblesse; aileden gelen beyaz sorunum var nerdeyse 18 yaşımdan beridir boyuyorum saçlarımı. Şimdilerde kısa kullandığım için ayda bir kestirmemde gerekiyor, bir de malum tembelim ya ikisi aradan çıkıyor. Bir de kuaförüm çok iyidir dip boyası fiyatına hem kesiyor hem boyuyor ben de eşine bolca takı hediye ediyorum:))

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Natali, Robert' ın ölümü beni de çok etkiledi tekrar tekrar kitabın içindeki fotoğraflarına baktım.

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Güngör Hanım, Emirhan' da süpermiş cümleye bakarmısın. Hayır işin komik tarafı büyüyünce bunlara inanmayacaklar:))

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Buğdayım yorum ayarlarına pop-up seçeneğini işaretldim Natali yamıştı ondan mı bilmiyorum umarım düzelmiştir. Seni gördüğüme ben de çok sevindim

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Dilek haklısın, bu arada onlarla uğraşırken arada kendimize de zaman ayırmamız gerek diye düşünüyorum, çok unutuyoruz kendimizi.

    YanıtlaSil
  12. Sevgili İçimizdeki Karnaval, işin komik tarafı ben de çok sevip kullanmaya başladım "geldirmek" lafını, ne kötüyüm değil mi?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder