İLK SÜT DİŞİNE VEDA

Kızımın dişi sallanmaya başladı demiştimya, dün mutfaktan çığlık atarak geldi."Anne bak, düştü, hem de hiç acımadı" diye sevinç çığlıkları attı, herkesi aratıp dişinin düştüğünü haber verdi:))
Aynada kendine bakıp bakıp gülüyor, bense bir garip oldum. O dişin çıkmasını ne kadar çok beklemiştim, elime ilk geldiğinde nasıl sevinmiştim:((( Komiğim farkındayım ama annelik böyle saçma hislere oldukça müsait biliyorsunuz.
Bu arada çok komik bir şey oldu, dün gece rüyamda bel ağrısı şikayetiyle doktora gidiyordum ve doktor niye bu kadar bekledin diye beni bir güzel paylıyordu. Sabah uyandım sağı solu toparlarken eğildim, çok zor doğruldum, ah belim derken rüyam aklıma geldi, şaka gibi:))
Sabah ve akşam serinleyen hava kendini iyice hissettiriyor artık, belki de üşütmüşümdür, neyse Elif Şafak' ın "İskender" kitabına başladım, ortalardayım, bitince bahsederim.
Bugün çok yoğun olmayacağımı düşünüyorum, bolca kitap okumayı planlıyorum.

Yorumlar

  1. Ay, hayırlı olsun. Selim geçen gün üstü şekerli kurabiye y,yordu anne dişim çok acıdı dedi, hattta öyle sertti ki sanırım dişim yerinden çıkıyor dedi. abartıyor sandım bir de gittim ki sallanıyor diş. Pek moralim bozuldu. Hiç aklıma gelmedi dişlerinin düşeeği. Daha 5,5 yaşında. Ama sanırım durum sizinki gibi. :)

    YanıtlaSil
  2. Güzelim benim,benim de hala durur ilk düşen süt dişim :)
    Küçük bir süs fincanının içinde.Zaman durmak bilmiyor,ben dişimi düşüreli beri kocaman olmuşum bak.

    YanıtlaSil
  3. O duygusal anlarımızda sonrası için tatlı güzel bir anı olacak hafızalarımızda :)

    Benim kızımda 3 yaşında daha ve sağ alt dişi çürümüş, şimdilerde bende üzgünüm. Tekrarı olmayan bir dişi kaybetmeye başladığımız için :(

    Bilge ve annesine kucak dolusu sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. ah ah bizim daha bir dişimiz bile yok..

    YanıtlaSil
  5. Hayırlı olsun efendim düşen süt dişin yerine gelecek yeni dişe diyorum. Geçmiş olsun belin için Sevda. Tatilden sonra o kadar yoğun bir tempoya döndümki kitap filan okuyamıyorum eve gidip yemek yapıp, biraz da battaniyemi örüp sızıp kalıyorum olduğum yerde ne mutlu sana.

    YanıtlaSil
  6. He hee:)) İyi ki yutmamış:)) Şimdi diş koleksiyonu yapılıp, üniversite çağına gelince istenilen bir fakültenin toprağına gömülecek:))Göbek bağı da ayni muameleyi gördü bizde:)) Severim onun memnun yüzünü:))

    YanıtlaSil
  7. İnanmayacaksın Zehra ama gözlerim doldu işte. Hani işte olmasam oturup ağlayacağım. Ne ara büyüyor bu çocuklar bu kadar hızlı? O melek yüzü öp benim için

    YanıtlaSil
  8. hiç komik değil inan ki, biz anneler için bunlar büyük heyecanlar, ben nasıl beklediğimi hatırladımda şimdi:)))

    YanıtlaSil
  9. :)))) inanmiyorum ayni yerden benim kiziminda simdilik sallantida olan disi var.bugün yarin düser sanki.ayni seyi bende o an icimden gecirmistim.nede mutlu olmsutum ciktigi zaman.büyümenin ilk belirtisi.e hadi hayirli olsun:)

    YanıtlaSil
  10. Canım benim yaaa, artık kendi çeker butun dişlerini acımadığını görünce. Benim kuzen (Zuzum) öyle yapıyor. Bu arada annesi ilk düşen dişinin ucuna altın kapak yaptırıp kendi boynuna astı, inci gibi duruyor. Sonraki dişlerinden birini istedim ben de yaptırayım diye nuh diyor peygamber demiyor vermiyor iyi mi pek kıymete bindi:))

    YanıtlaSil
  11. Diş perisi ne getirdi, eğer halen getirmediyse ben bir hatırlatayım bilgeye istesin birşeyler:)) haydi hayırlı olsun..

    YanıtlaSil
  12. Canım yaaa, gelecek dişleri inci gibi olur dilerim:)
    Aman belin filan ağrımasın, o ağrılar biz yaşlıların tekelinde, vermeyiiiz :)

    YanıtlaSil
  13. Deli hatunum ben de erken mi diye paniklemiştim ama normalmiş, hadi bakalım darısı size

    YanıtlaSil
  14. Buğdayım kocaman kızım benim, zaman ne çabuk geçiyor değil mi, ne güzel ama bu güzel anıların hatıralarını saklamak

    YanıtlaSil
  15. Senanın annesi, üzülme bu kadar sağlık olsun bizdende kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  16. Sevgi, olur olur hem de yirmi tane:))) bekleyin azıcık, öpüyorum o tombik yanaklardan

    YanıtlaSil
  17. Dilekciğim sağolasın canım, ya bende de saçma sapan bir koşturmaca var aslında aralara küçük kaçamaklar sığdırıyorum.

    YanıtlaSil
  18. Nedret Ablacığım sağolasın, sahiden ağzı doluydu o da iyiki yutmadım dedi. Göbek bağını teyzesi Akdeniz Ün. bahçesine gömmüştü, dişlerin de gömüldüğünü bilmiyordum,öğrendiğim iyi oldu:))

    YanıtlaSil
  19. Umurcuğum canım benim, dugu dolu arkadaşım, inan aynı şeyleri ben de hissediyorum zaman çok çabuk geçiyor. Bu gün önlük denerken gözlerim doldu, öpüyorum

    YanıtlaSil
  20. Noblesse değil mi ama, çok özel, çok güzel duygular bunlar

    YanıtlaSil
  21. Betül, sağolasın darısı başınıza

    YanıtlaSil
  22. Fiammacığım sağol canım, en çok hiç acımadığına sevindi. Hemen hemşire kuzenini aradı, dediğin gibi korkacak birşey yokmuş hiç acımadı dedi. Artık diğerlerine de el atar sanırım. Diş kutumuzda biriksin bakalım verecek mi bizim ki:))

    YanıtlaSil
  23. Sinemciğim, diş perisi mevzusunu anlatmıştım ama hiç aklına gelmedi, ben de uyandırmadım:))) kötüyüm ben kötü

    YanıtlaSil
  24. Banu ablam sağol canım amin diyorum. Bugün daha iyiyim, temizlik falan derken kaptırdım kendimi sanırım ondan oldu. Pardon siz yaşlılar ki acaba? bilemedim de:))

    YanıtlaSil
  25. Biz de çıkan dişleri gece yastık altına koyar,diş perisi beklerdik.
    sabah onlar küçük armağanlar bulur,ben de bir anlık periliğin tebessümü yüzümde dolaşırdım :)

    Hayırlı olsun,dur ben bunu anlatayım Bilge ye.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder