OKUDUKLARIM

Uzun zaman olmuş okuduklarımı yazmayalı, ekleyim dedim bugün. Bu arada işlerimin çoğunu bitirdim, ben de bittim. Kızım okulu çok sevmiş anlatıp duruyor. Tek sıkıntısı oğlanlara sinir olmuş "onları başka sınıfa koysalar olmaz mı" diyor. Medeni olmasını öğütledim uzunca:))
Efendim Elif Şafak' ın "İskender" kitabını yolda bitirdim. Kitap üstüne çok eleştiri yapıldı, ben sonunu pek beğenmedim. Ama genel olarak güzeldi.
"Şu hayatta insan en çok sevdiklerini acıtır,
En derin yaralar ailede açılır,
Kabuk tutsa bile kanar hikaye içten içe..." (arka kapaktan)
Bu sene bütün kitaplarını bitireceğim dediğim Ahmet Ümit' in "Çıplak Ayaklıydı Gece" kitabı, polisiye tarzının dışında hüzünlü öykülerin olduğu bir kitap. Çabucak bitti zaten.
"Ülkenin en kararlı, en özverili, en iyimser çocukları... Sert, acımasız, zalim günler. Zor günlere inat, gülümsemelerini korumaya çalışan gençler. Kahramanlıklar, ihanetler, acılar ve aşklarla dolu romantik bir yaşam. Demokrasi ateşini, diktatörlüğün en karanlık döneminde yakmaya çalışanların serüveni. 12 Eylül darbesine direnen insanların gerçek yaşamlarından çarpıcı öyküler..( arka kapaktan)
"Aklından Bir Sayı Tut"Jhon Verdon' un ilk kitabı. Araya sıkıştırdığım güzel bir polisiye. İyi kurgulanmış, güzel bir dili var kitabın.Beğenerek okudum, polisiye meraklılarına gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.
"Mark Mellery, posta kutusuna bırakılmış, imzasız bir mektup alır. Mektupta şöyle yazmaktadır" Aklından bir sayı tut 1 ila 1000 arasında herhangi bir sayı" Mellery öylesine 658 sayısını tutar. Not şöyle devam etmektedir" Sırlarını nasıl bildiğimi göreceksin, küçük zarfı aç"
"aldıklarını geri vereceksin
vermiş olduklarını aldığın zaman
Biliyorum ne düşündüğünü,
ne zaman uyuduğunu,
nereye gittiğini
nereye gideceğini.
Seninle bir randevumuz var
Bay 658" (arka kapaktan)

Evde kitaplarım birikti, okumadan kitaplığa koymayı sevmiyorum. Yapabilirsem bir süre kitap almayıp, elimdekileri okuyacağım. Bu ara film izlemeye çok vaktim olmadı ama hafta sonu arayı kapatırım diyorum bakalım:))

Yorumlar

  1. Tebrikler...diyorum.
    İskender dışındakileri okumadım.
    Bilgilendirme için teşekkürler
    :)

    YanıtlaSil
  2. Sevdacığım valla çok utanıyorum sen bu kadar çok kitap anlatımında bulununca. Ben galiba çok yavaş bir okuyucuyum. Hele bu aralar kitap bile elime alamıyorum koşuşturmaktan.

    YanıtlaSil
  3. Dilekciğim öyle deme sen çalışan bir kadınsın, bakma ben ofise gelip gidiyorum ama o kadar yoğun değilim, bol vaktim kalıyor okumaya.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder