BİR KİTAP, BİR FİLM

Kitabımı dün akşam bitirdim. "Görgü Tanığı İncir" yazarın okuduğum ilk kitabı. Polisiye tarzda bir kitap ama daha önce okuduklarımdan çok farklıydı. Bu açıdan benim için iyi bir deneyim oldu.
Bazen betimlemeler beni çok yordu, bazense çok cezbetti. Meraklılarına tavsiye ederim.
"Viyana,1910. Freud' un Viyana' sı. At arabalarının, maskeli baloların, şık kıyafetlerin şehri. Karanlıkla aydınlığın, batıl inançla bilimin eşliğinde bocalayan bir imparatorluk kenti. Varlıklı ve tanınmış bir ailenin kızı Dora, bir yaz gecesi öldürülür. Cinayeti kriminoloji alanındaki bilimsel gelişmeler ışığında soruşturan müfettiş, bir yandan da büyüye, gizemli söylencelere meraklı karısının etkisi altındadır. Cinayeti çözebilmek için "olaydaki hata" yı keşfetmeye çalışır. Bu arada, karısı kendi yöntemiyle katilin peşine düşecek, toplumun gizli kalmasını yeğleyeceği bir sonuca ulaşacaktır... Jody Shields, Freud' un ünlü hasatası Dora' yla ilgili notlarından yararlanarak yazmış romanı. Yalnız küçük bir değişiklikle. Freud' un notlarında "intihar" diye geçen olayı "cinayet" e dönüştürmüş.( arka kapaktan)
"Babamın Penguenleri" Bilge'yle seçtiğimiz bir filmdi. Her zamanki Jim Carrey filimleri gibi, abartılı sahnelerin yoğun olduğu komik bir filmdi. Film boyunca penguenlere Bilge gülmekten kırıldı. Ben de onun kahkahalarına güldüm bolca:))
Yazdıklarımı okuyunca şimdi Antalya' da olmak , Sinemasever Martının eteğine yapışıp film izlemek vardı dedim:))

Yorumlar

  1. Gel gel, birazdan çıkacağım:))
    Akşama da Kapanış ve Ödül Töreni'ne gideceğim. Hevadisler yarına:))

    YanıtlaSil
  2. Paylaşım için teşekkürler canım. Öptüm sizleri.

    YanıtlaSil
  3. BEN PERFORMANSTAN DÜŞMÜŞÜM. NE KİTAP NE FİLM BU ARALAR :(

    YanıtlaSil
  4. Merakedilmek çok hoşuma gitti:))) merak edilmek için uzak kalmadım ama kalabilirim teşekkürler sevdam, iyiyim yoğundum biraz yazdım ama sayende bir post, ihmal etmeyim sizleri diye:)

    YanıtlaSil
  5. Sabah yazı hazırlarken zınk bu yazın gözüme ilişti, koca bir gülümseme yayıldı yüzüme aynı başlıkla başlayacakmışız neredeyse güne. Polisiye(Dedektiflik) kitaplarından şu aralar uzak durmaya çalışsam da mekan, zaman ve gerçek notlardan yola çıkılarak romanlaştırılmış olması ilgimi çekti:)) Bir deneme yapmakta fayda var en kısa zamanda listeme ekledim. teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. Leylak Ablam çok özeniyorum sana çooook

    YanıtlaSil
  7. Dilekciğim ne demek, b,iz de öptük seni

    YanıtlaSil
  8. Nilhan yakındır başlarsın eminim, mevsim geçişlerinde bu haller normal

    YanıtlaSil
  9. Sinemciğim ihmal etme tabi bizleri, okudum postunu ne güzel çok sevindim senin adına, öpüyorum

    YanıtlaSil
  10. Fiammacığım ben de çok güldüm okuyunca, bence tam polisiye okunacak hava, bu kitapta şimdiye kadar okuduklarımdan çok farklıydı

    YanıtlaSil

Yorum Gönder