HAFTA SONU

Cumartesi Bilge'yle kursa gittik. O resim dersine, ben ebru dersine geçtik. Önce kitreyi hazırladık, yarım saat mayalanmasını bekledik.
Sonra renkleri karıştırıp fırça tıktıkları derken, çocuklar gibi şen kağıtları doldurduk.
Çok keyifliydi.İlk yaptığıma bir de toz boya deneyelim derken boya tutmadı aktı.
Buda ikici denemem, bu dersete sadece boya ve fırça kullandık, şekil yapmaya daha sonra geçeceğiz. Üç tane daha yaptım ama onları fototğraflamamışım:)) Çok güzeldi, hafta sonunu sabırsızlıkla bekliyorum.
Kurs çıkışı Bilge' ye söz vermiştim Kuğulu Park' a gittik, ordan da kitapçıya. Rafta Can Baba bana göz kırptı, nasıl sevindim, ben de olmayan kitaplarını aldım, bağrıma bastım, içimi ısıtıverdi.
Bilge' yi Küçük Prens' le tanıştırma vaktidir diyerek ona da "Küçük Prens" i aldım.
Pazar günü başladık okumaya, ne güzeldi...
Keyifsiz havada dışarı çıkamayacağımızı anlayınca, evde yapılabilecek herşeyi yaptık. Bu belgesel çok güzeldi. Bir köpeğin, bir filin ve bir yunusun anne karnında gelişimini izledik. Köpek 63 gün, yunus 12 ay, fil 22 ay süren hamilelik döneminden sonra doğduklarını öğrendik. Kız kardeşimi arayıp bunları söyleyince baya güldük, hamileliğinin 7. ayı ve o çok uzun sürdüğünden şikayetçiydi:))
Belgeselin sonunda elektrikler gitti, hepimiz bir köşede uyuya kalmışız, ilk ben uyandım. Yarınki beslenme menüsü için küçük kekler yaptım, kekin kokusuna Koca uyandı. Film izlemeye devam ettik. Bilge bir ara uyanıp birkaç lokma kek attı ağzına, tekrar uyudu. Filmler beni pek sarmadı, bu ayracı yaptım.
Sabah yağmurlu soğuk bir kışa uyandık. Hemen dolaptan montları, botları bulduk. "Yine mi okul yaaaa" lafları arasında günümüz başladı:)) Kapluşbağın suyunu değiştirip yemini verdim, Tarçın'ın kulak damlasını yaptım (kulak enfeksiyonu olmuş), çiçekleri sulayıp, mızmız kızımla okul yoluna koyulduk. Öğretmeni saçındaki tokaları beğenince pek mutlu oldu bizimki, kocaman bir öpücük kondurdu bana, ben de ağzım kulaklarımda döndüm:))
Güzel bir hafta diliyorum hepimize...

Yorumlar

  1. Defalarca aldım Küçük Prens kitabını.
    Defalarca kaptırdım birilerine,ya da ben verdim gitti.
    Şimdi baktım yine yok ben de :)
    Ben de istiyorum Sevda.

    Can Baba yı da birlikte okuruz olur mu?

    YanıtlaSil
  2. Dolu dolu bir hafta sonu ve oldukça verimli geçirilmiş,ne güzel...
    Kitaplar çok güzel arada içlerinden paylaşım bekleriz:)
    Küçük Prens benim başucu kitabımdır,sevgiyle okuyun...
    Mutlu haftalar

    YanıtlaSil
  3. Senin ellerine sağlık. Tarçıncığıma da geçmiş olsun. En büyük ödül Bilgeye benim için kocaman kocaman ve sevgiyle öp olur mu?

    YanıtlaSil
  4. Ebruuuu, ölmeden önce yapılacaklar listemde :) Nasıl imrendim. Keyifle bekliyorum yenilerini.
    Tarçın Hanım'a geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  5. Tülin Ablacığım buda benim yanılmıyorsam üçüncü alışım. Bu arada Martı ve Şeker Portakalı'nın da olmadığını fark edip çok üzüldüm. Umarım kıymetini bilen birilerindedir. Sana da alırım almazmıyım canım, Can Babayı da okuruz birlikte okumaz mıyız:))

    YanıtlaSil
  6. Natali, gerçekten dolu doluydu. Özellikle kış gelince şiir kitapları benim sığınağım gibi, elbette paylaşırım. Küçük prens' in özellikle yazarın suluboya resimlerine Bilge bayıldı, onları örnek alıp çizimler yapıyor.

    YanıtlaSil
  7. Dilekciğim öptüm kocaman Dilek Teyzeden bu öpüzük dedim, Tarçın daha iyi her sabah ve her akşam kulak damlasını yapıyoruz, damlayı elimizde görünce köşe bucak kaçıyor:))

    YanıtlaSil
  8. Nihal Abla aynen benim de böyle bir listem var, ebrunun ardından tezhip geliyor:)) Ama ebru gerçekten çok keyifli Bilge sihir gibi demişti, gerçekten öyle

    YanıtlaSil
  9. Ayy bilirim onların ne kadar akıllı olduklarını. Benim ki de tırnak makasını görünce saklanıyor eşşek.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder