KIZLAR

Bizim evin kızları. Bilge, Tarçın bir de komşu kızı Elif. Komşu arkadaşlığını teke indirip, Elif' te karar kıldık. Tarçın iyice alıştı bize, kimi uyurken yakalarsa gelip yanına kıvrılıyor. Bilge'yle biraz haşin oynuyorlar. Bilge'nin elleri çizik dolu, Tarçın' ın tırnakları mı uzadı anlayamadım. Bize bir çizik bile atmıyor. Yemeğini düzene soktum, bu arada çekmeceye kendi başına girebildiğini keşfettim, çekmecenin arkasında ufacık bir boşluk var ordan girip çıkıyor:))
Elif Bilge' den bir yaş küçük, Tarçın' a o da çok alıştı. Biz okuldan dönünce, hemen bize damlıyor.
Önceleri saat kavramı yoktu, saatlerce bizde kalıyordu. Onu da düzene soktum, bir süre sonra evine yolluyorum. Önceleri bozuluyordu, artık alıştı. Çok komik evcilik oynuyorlar ya da film çekiyorlar, ben de çaktırmadan onları izliyorum.
Bilge hala okula alışma çabasında, bu çabayı ben de onun kadar gösteriyorum. Öğreniyoruz, alışıyoruz, hergün yeni bir tecrübe oluyor bize. Anne çocuk kursu çok faydalı olacak. Danışman öğretmeni çok beğendim. İlk gün kızıma hiç sorumluluk vermediğimi görmemi sağladı, artık küçük sorumluluklar belirledik ona. Beslenme çantasını boşaltamak, ayakkabılarını temizlemek, eşyalarını yerine koymak gibi. Kurstan getirdiğim dökümanları da babamız okuyor, iyi gidiyor yani.
Ben hala yeni düzenime alışmaya çalışıyorum. Ofis işlerim baya zamanımı alıyor bu aralar. Kendi işlerimi de araya sıkıştırmaya çalışıyorum. Üretkenliğim daha aza indi ama nasıl olsa düzene girerim diyorum."Görgü Tanığı İncir" kitabına başladım, güzel bir polisiye, şimdilik iyi gidiyor. Örgü sepetimi çıkarttım, yarım işlerimi bitireyim diyorum yeni yıl gelmeden. Hafta sonu tembellik yapmayıp, yeni yerler keşfetmek istiyorum. Cumartesi ebru dersim de başlayacak, çok heyecanlıyım, benden bu kadar, keyifli bir hafta sonu diliyorum hepimize...

Yorumlar

  1. Daha ne olsun canım.İyi gidiyorsunuz her alanda ailece.

    YanıtlaSil
  2. Ooo düzen kiiim ben kiiim? bizim evde herşey benim elime bakıyor. ben de saldım çayıra mevlam kayıra.

    tarchın ne şeker kedicik. biz yolladık kedimizi. kitap işi de askıda hala. bayadır okumuyorum.

    YanıtlaSil
  3. Eeee daha ne olsun Sevdacığım. Kızlar süper valla. Umarım kısa sürede Bilgeciğim okula iyice alışır. Ben de bu aralar çok üretken olmadığımı biliyorum. Elimde bir sürü proje, malzeme ve bir sürü de yarım iş var. Bütün bir hafta oğlum hastalandı rapor aldım okula gidemedi. Onun nazı niyazıyla oynayıp duruyorum. İşten eve, akşam yemeği, ertesi günün yemeği, oğlana ertesi gün kahvaltı ve öğlen yemeği (benim sıpa herşeyi yemiyor çünkü aç kalmasın diye) bütün bunlar bitip de oturduğumda elimdeki işi anca iki sıra veya üç sıra yapıyorum. Koltukta yorgunluktan sızıp kalmışım. Böyleyken bende bişey üretemiyorum anlıyacağın. Neyse umarım bende en kısa sürede düzene girerim.

    YanıtlaSil
  4. Bilgecim ne güzel uyuyor öyle, elleri çenesinde, canım yaaa :)
    Kedicik bizim Bıdık gibi, kim yatıyorsa onun kıvrımına girer oda... Sevdacım, herşey zamanla bir düzene giriyor yavaş yavaş, ah daha ne çok yolun var, kolaylıklar diliyorum hepinize :)

    YanıtlaSil
  5. bu yaşlarda arkadaşlık ne güzel şey.. birlikte zaman geçirmek.. oyunlar oynamak.. ama tabi herşeyi tadında tutmak lazım.. ne güzel bir düzen oturtma çabanız.. herşey onların iyiliği için..

    YanıtlaSil
  6. Tülin ablacığım iyi gidiyoruz değil mi, sağol canım

    YanıtlaSil
  7. Nilhancığım arada toparlanmak evdekilere sorumluluklar vermek gerekiyormuş, başka türlü olmuyor şekerim, Niye yolladınız kednizi, vardır bir sebebi, sağlık olsun diyelim.

    YanıtlaSil
  8. Dilekciğim geçmiş olsun, okul başladı mı hastalıklarda başlıyor değil mi? Alışmışız birşeyler üretmeye sanki acelemiz varmış gibi, huzursuz olup duruyoruz, ne sinir değil mi:)))

    YanıtlaSil
  9. Banu ablacığım, Bilge hep böyle uyur biliyormusun, Tarçın çok tatlı genelde Bilge' nin yanına kıvrılıyor, daha yatağını fark etmedi sağda solda uyursa, hemen yanında oda horuldamaya başlıyor, yolum uzun değil mi:)))

    YanıtlaSil
  10. Sevgi, onları izlemek ayrı bir keyif ama dediğin gibi dozu iyi ayarlamak lazım yoksa çıldırabiliyorsun:))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder