YENİ KOLYEM

Yüncüde dolaşırken büyük makara şeklinde floşa benzer bu ipi buldum. Kordonu anglez zinciri (annem öyle diyor) yaptım. Küçük çiçekler örüp ortalarına inci koydum. Birleştirdim, küpesiz olmaz diyerek iki çiçekten küpe yaptım.
İpin sertliği çok güzel, kalıp gibi duruyor. Bakalım neler yapabilirim diye düşünüyorum. Özellikle rengini çok beğendim.
İki gündür yağmur yağıyor buralara. O yüzden pek ofise uğramadım. Akşamları yarım örgülerimi yapıyorum. Bilge' yle uğraşıyorum, gerçekten uğraştırıyor beni. Pazartesi okuldan sonra ofise geldik, bir süre sonra sol tarafım ağrıyor demeye başladı. Gaz sancısı olabileceğini düşündüm, tam doktora götüreyim derken geçti dedi. Tüm gün tekrarlamadı. Dün okuldan aldım eve giderken tekrar sol yanım ( dertli yanım) demeye başladı. Yoğun yağmur ve ardından dolu eşliğinde doktora gittik. Orda da geçti dedi. Doktor muayne etti, "bir şey yok gaz olabilir, belkide nazdır" diyerek güldü. Bütün gün yine bir sorun yoktu, bakalım bugün nasıl olacak. Dün okula gitmemek için ağlak bir surat takınıp "ama sen eğlenceli bir kadınsın, okulda hiç eğlenmiyorum, nolur gitmeyiiiiim " dedi. Bende kendime bolca küfredip " heryer eğlenceli olmak zorunda değil, okula gitmeye mecbursun " dedim. Bu sabahta nerdeyse aynı replikleri tekrarladık. Biliyorum alışacak, biliyorum ben de alışacağım, zamanla herşey yoluna girecek. Benimki dert yanmak işte:(((
Dün anne çoçuk eğitimi kursunun ikinci dersine katıldım, yine çok faydalıydı. Özellikle göz teması kurarak çocukları dinlemek gerektiği, olaylara hemen tepki vermeden sakinleşene kadar dinlemenin çok faydalı olacağı üzerine konuştuk. Bilge gibi birçok çocuğun okula gitmek istememesi durumunu da konuştuk. Danışmanımız tavrımızın nasıl olacağını anlattı, o da zamanla geçecek, karalı olun dedi.
Yağmur usul usul yağıyor, işlerimi bitirip, kızımı alıp evde sıcak çorba kokusuyla mutfağı doldurmayı, kahvemi höpürdetip kitabımı elime almayı , akşam örgümü Tarçının yumaklarla oynaması eşliğinde yapmayı ve eğlenceli zaman geçirmemeyi planlıyorum:)))

Yorumlar

  1. Bizde uğraşıyoruz Derya.Okula gitmeyi istiyor ama sabah uyanamıyor, bir saatte zor hazırlanıyoruz.Her gün işyerine geç gidiyorum, bir gün laf edecekler.Bilge de alışır merak etme.Ders yaparken elimiz, karnımız hep ağrıyor.Şİmdi zor dönemdeyiz,okumaya başladıklarında daha rahat ederiz.

    YanıtlaSil
  2. Sen eğlencelisiin,hı?
    Çok güzel ya :))

    YanıtlaSil
  3. Allah kolaylıklar versin kızlaaaaaaar. Neyse benim koca dana bu yıl daha iyi gibi he he. Kolye de çok güzel duruyor ellerine sağlık. Ama daha açmadan baktığımda polimer kil kolyelerinden diye düşünmüştüm. Rengide pek bi hoşmuş. Sağlıkla kullan.

    YanıtlaSil
  4. Ahh yerim ben onuuuu, eğlenceli bir kadınsın sen gitmeyeyim deyişini:)) ee haksızda sayılmaz yani arkadaş gibisiniz maşallah:)) Hamurlarla oynamayı, kek pişirmeyi özlemiştir can, ee ben Bilgeden yanayım haklı, hergün okul olmamalı:)
    Bari ben de okula gidiyorum hiç eğlenceli olmadığı halde halen bu yaşımda de de destek olsun moral olsun:))
    İplikler çok güzel ben de görmüştüm bu ipleri simli mi belli olmuyor ama simlileri var tüysüz diye hep aklımdalar. Kolye de tabii çok güzel olmuş,

    YanıtlaSil
  5. Ben de çok beğendim rengi. Modelle birbirlerine tam uymuşlar. Ellerine sağlık.
    Amaaa, anglez zincir dedin, şimdi beni fena halde meraklandırdın. Ben de tam böyle bir şeye ihtiyaç duyarken nasıl da güzel zamanda geldi. Nasıl yapıldığını anlatmak zor olur mu? Ve de deri kordonla da olur mu?

    YanıtlaSil
  6. Ah Nazancığım demek herkes böyle. Dün ağrımadı allahtan bir yeri, ama eli kulağındadır eminim:))

    YanıtlaSil
  7. Tülin Ablam, öyleymişim yaw, ne yapayım ben kendimi:)))

    YanıtlaSil
  8. Dilekciğim aman nazar değmesin seninkine, valla hersabah gona geldi bana:)) kolyeyi beğendiğine sevindim sağol canım

    YanıtlaSil
  9. Fiammacığım pazartesiden beri hergün kek pişiriyoruz, hepsinide yalayıp yutuyor arkadaşıyla. Dur söyleyim senin durumunu moral olur belki:)) İp simli ama duruşu çok güzel, çok muntazam duruyor, dediğin gibi tüzsüz makarası büyük ve 3 TL, baya bişey çıkar diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
  10. Nihal Ablacığım çok güzel bir zincir, deri kalın oluyor ama mumlu ip, ince floş çok yakışıyor. nette bir link buldum çok güzel anlatmış başlangıcı biraz insanı zorluyor ama sonrası çok çabuk oluyor kordon olarak çok rahat kullanırsın, ben hep yapıyorum link http://rengarenkdantel.blogspot.com/2006/02/dantel-anglez
    .html

    YanıtlaSil

Yorum Gönder