OKUDUKLARIM

Güzel kitaplar okudum demiştim ya onlardan bahsedeyim bugün. Sondan başa doğru gidiyorum. "Mehmet- Fay Kırığı 1" Leylak Dalı tavsiye etmişti, yine yanıltmadı beni. Mehmet Eroğlu' nun okuduğum ilk kitabı. Yazarın çok güzel ve akıcı bir dili var. Bu bir seri kitabı, ilk kitabı okurken diğerlerini merak ediyorsunuz.
"Mehmet Eroğlu adları "Mehmet", "Emine" ve "Rojin" olan Fay Kırığı üçlemesiyle, ayrı dünyaları, o dünyalara ait insanları ve Güneydoğu' da yirmibeş yıldır süren savaşın 1993-1994 dönemini anlatırken, aynı zamanda ülkemizin Laik-Müslüman, Türk-Kürt çatlakları eksenindeki son onbeş yıllık bölümünün bir panorasını ustaca çizer... (arka kapaktan)


"Işığın O Kör Edici Yokluğu" beni çok etkileyen bir kitap oldu. İnsanın insana ettiğinin içler acısı hikayesi. Eminim şu zamanlarda iyi gelmez diyebilirsiniz ama yazarın anlatımı o kadar güzel, o kadar samimiki, kitap tüm acılara rağmen sizi yormuyor.
"10 Temmuz 1971' de bir grup Faslı asker, Fas Kralı II. Hasan' a suikast düzenler. Başarısızlıkla sonuçlanan bu girişimin ardından elebaşı olarak görülen subaylar öldürülür, kalanlar ise aylarca sorgulanır. Sorgulananları korkunç bir son beklemektedir. Tazmamart Zindanları' nda kör kuyudan farkı olmayan hücrelere kapatılırlar ve tam 18 yıl insanlık dışı koşullarda yaşatılırlar. Bu cehennem yıllarından sağ çıkanlar 1991' de serbest bırakılır. Yaşamayı, konuşmayı, yemek yemeyi unutmuş insanlardır bunlar...(arka kapaktan)
"Kar Kokusu" bu sene tamamlamayı düşündüğüm Ahmet Ümit kitaplarındandı. İtiraf edeyim yazarım okuduğum en sıkıcı kitabıydı. Kendimi iteleye iteleye okudum.Sonundan ümitliydim ama o da olmadı:((
Akşam Orwell'in "Hayvan Çiftiği" ne başladım, bu arada "Gurmenin Son Yemeği" de yanıbaşımda:))
Benden şimdilik bu kadar, hala anlatabileceğim bir film izlemedim, gerçi çok vaktimde olmadı, evde birikti filmler bu hafta umarım güzel bir film izlerim.

Yorumlar

  1. Kar kokusu kitabı benim için de çok sıkıcıydı dediğin gibi ben de zorla okumuştum,sonuçtan da memnun kalmamıştım...
    Diğer kitapları bilmiyorum,siyaset içeren kitapları da okuyamıyorum pek.
    Gurmenin son yemeği bende de var ama şimdilerde eşim okuyor...
    Paylaşım için teşekkürler,iyi okumalar.

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim, bayılıyorum tavsiye yazılarına, bence bu yazılarla blog daha işlvesel oluyor, bak beni bir sürü dertten kurtardınız

    YanıtlaSil
  3. ilk kitabı merak ettim baya ..Güzel paylaşım olmuş :)

    YanıtlaSil
  4. üç kitabı da okumak , okumak , okumak isteği uyandırdın, sanki yeterince okunacak yokmuş gibi:)))

    YanıtlaSil
  5. Nataliciğim Kar Kokusu konusunda aynı fikirdeyiz canım. Ben de ağır, siyasi kitapları okuyamıyorum ama bunlar inan su gibiydi ve direk siyasi içerikli diyebileceğim tarzda değillerdi diyebilirim.

    YanıtlaSil
  6. Toprak , ne güzel bir yorum, ben de çoğu okuyacağım kitabı tavsiye üzerine alıyorum ve inan çok memnun kalıyorum

    YanıtlaSil
  7. Düşlerimden İnciler, gerçekten güzel bir kitap, elimde birkaç kitap daha var onlar bitsin hemen serinin diğer kitaplarını da alacağım

    YanıtlaSil
  8. Cimcime oku oku oku, daha çok oku, daha çok okuyalım, sevgilerle

    YanıtlaSil

Yorum Gönder