İKİ KİTAP

Bugün bitirdiğim iki güzel kitaptan bahsedeyim istedim. Zaten anlatıp durmuştum "Kirpinin Zarafeti" kitabını, biraz detay vereyim.Murıel Barbery müthiş bir yazar, anlatımı çok etkileyici.
"On üçüncü yaş gününde intihar etmeyi planlayan, son derece zeki ve üstün yetenekli bir kız çocuğuyla, müzik, resim ve felsefe meraklısı, Rus edebiyatı ve Japon sineması tutkunu elli dört yaşında bir kapıcının, kibar bir Japon beyfendisi sayesinde gelişen sıra dışı dostluğunu anlatan Kirpinin Zarafeti, Fransa' da yayınlandığı 2007 yılında 1,100,000 adetlik baskı sayısına ulaşan, göze çarpmayan güzellikleri yüceleten, sınıflar ve nesiller ötesi bir dostluğu konu edinen, zarif ve etkileyici bir roman" (arka kapaktan)
"Sevgi Bağı" sevgili Fiamma'nın yolladığı, çok güzel bir kitap. Keyifle, gülümsediğim kadar, hüzünlenerek, bir taraftan kedimin başını okşayarak okudum. "Gwen'in büyük cesareti ve sonsuz sevgisiyle, kör bir kedi olan Homeros' u sahiplenmesini anlatyor kitap.
"Bir insan ve bir kedi arasında yaşanabilecek en dokunaklı ve yürekten sevginin portresi...
Gözleri görmeyen kedi Homeros, aşılması zor güçlüklerle karşı karşıya geldiği halde, hayata sımsıkı tutunuyor ve sevgi arayışı hiç bitmiyor. Cesaret, azim ve sevgiye dair büyüleyici, bir o kadar da neşeli kedi masalı" ( arka kapaktan)
Dün akşam kitabı bitirdikten sonra, Tarçın'ı kucağımdan indirdim.Kocaman bir öpücük kondurdum burnuna:)) Önceleri akşamları Sevgili Kocamın dizinin dibinden ayrılmayan Tarçın uzun süredir, özellikle kitap okuyorsam kucağıma atlayıp, sırtını bana dönüyor. Kuyruğunu kitabın sayfalarında dolaştırıyor:)) o kadar güzel ki...

Yorumlar

  1. 1.kitap favorilerimden ikincisini bilmiyorum ama belli ki sana güzel duygular vermiş,sevindim:)hele Tarçın da kucağındayken eminim keyfine diyecek yoktu...

    YanıtlaSil
  2. İlk kitabı ben de İzmir fuarından almıştım ve çok severek okumuştum, anlatımı çok güzel gerçekten...Tarçın'ı da severim ben çok severim...

    YanıtlaSil
  3. İlk kitabı çok merak ettim açıkçası.
    İkinci kitap için ise tam senlik bir hediyeymiş :)

    benim de kitaplarıma dönmem lazım. ama yapamıyorum.noldu bana anlamıyorum.

    YanıtlaSil
  4. Bu iki kitap da bana doğru yolculuğa çıkar yakında değil mi :)
    Öyle övdün ki,okumak şart oldu Sevda.

    YanıtlaSil
  5. Sevdacığım kitabı sevdiğine sevindim, ben de kah gözyaşları kah gülerek okumuştum ve ilk aklıma da o tarihlerde Tarçın nedeyiyle sen geldin. Şimdi de Dewey'i aldım. Kedili kitaplar okurken ve bu kadar da çok severken (ki her yıl yaptığım üretimlerde kedi bilançosu çıkar genelde benden) sonunda hane halkına rağmen eve bir kedi sokabilir miyim dersen, yok mümkünatııı yok bunun:)) Şakasını bile kabul etmezler ama sizlerin yazdıklarını okudukça benim kucağımda mırıldanıyormuş gibi hissediyorum iyi mi?

    YanıtlaSil
  6. Nataliciğim tam söylediğin gibi, Tarçınla okumak daha bir keyifli

    YanıtlaSil
  7. Buğdayım canım çok güzel bir kitap değil mi, sev ablası sev sen Tarçını eminim görse kucağından inmez

    YanıtlaSil
  8. Nilhan yavaştan silkelen ufak ufak başla eminim çok keyif alacaksın

    YanıtlaSil
  9. çıkmaz mı ablacığım, ilk fırsatta

    YanıtlaSil
  10. Fiammacığım bir kez daha teşekkür ediyorum çok güzel bir kitaptı, gönderdiğin kedili iğnelik Bilgenin yakasından düşmüyor. Artık en çok senin için Tarçınlı fotoğraflar koyacağım bir gün bir mucize olur seninkiler tamam der dileğiyle:))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder