OKUDUKLARIM

Bolca kitap okudum demiştim, bugün onlardan bahsedeyim istedim. Sondan başa doğru gidiyorum ama itiraf edeyim üçü bir arada okundu diyebilirim:))
"Gurmenin Son Yemeği" Muriel Barrery' e ait. Yazarın "Kirpinin Zarafeti" ise sırada. Yazarın dilini çok sevdim. Konusu çok ilginçti, zevkle okudum. Leylak Dalı'na teşekkürler birkez daha, beni bu yazarla tanıştırdığı için.
"Büyükannesinin yarattığı o muhteşem lezettlerle başladı tüm hikaye. Artık birşeyler yemek onu sadece doyurmuyor,adeta hayata tekrar tekrar bağlıyordu. Uğruna ailesinden vazgeçebileceği, hatta hayatını ortaya koyabileceği bir aşka dönüşmüştü onunkisi..."(arka kapaktan)
Malum kedi annesiyim artık, elim sürekli bu tarz kitaplarda. Üzerinde kedi resmi gördğüm herşeyi okumak istiyorum:)) Sevgili Fiamma' nın gönderdiği bu tarz bir kitapta sırada."Dewey" Vicki Myron ve Bret Witter' a ait. Tek kötü tarafı boyutuydu, yani cep kitap olması. Ama olsun bu güzel kedinin hayatı beni kimi zaman kahkahalara, kimi zaman hüzne boğdu.
"Bir kedi sizin üzerinizde ne kadar etkide bulunabilir?Bir kedi kaç kişinin yaşantısını etkileyebilir. Terk edilmiş bir yavru kedi, klasik bir Amerikan kasabasındaki küçük kütüphanede nasıl dünya çapında ünlü olur.Dewey'in büyüleyici öyküsünü okumadan bu sorulara cevap veremezsiniz"(arka kapaktan)
"Hayvan Çiftliği"Gorge Orwell'in bence bir başyapıtı. Keyifli dili, akıcı anlatımı ve önünüze serdiği gerçekler, okurken gördüğünüz tanıdık karakterler...kesinlikle okuyun derim.
"Hayvan Çiftliğinin baş kişileri hayvanlardır. Bu çiftlikte yaşayan hayvanlar kendilerini sömüren insanlara başkaldırıp, çiftliğin yönetimini ele geçirir.Amaçları daha eşitlikçi bir topluluk oluşturmaktır. Aralarında en akıllı olan domuzlar, kısa sürede önder bir takım oluşturur, ama devrimi de yine onlar saptırır yolundan. Ne yazık ki insanlardan daha baskıcı, daha acımasız bir diktatörlük kurulmuştur artık..."(arka kapaktan)
Bugünlük benden bu kadar, ofiste bana ait bölümü düzenleyeceğim:((

Yorumlar

  1. İlk kitabı pek merak etim ben. Sen beğenirsen haber ben ben de alıp okuyayım

    YanıtlaSil
  2. Bende ilk kitabı merak ettim, acaba biyerleri gezen gurmenin yol macerasımı?

    YanıtlaSil
  3. Umurcuğum ben okudum ve çok beğendim, okumanı tavsiye ederim. Kirpinin Zarafetini merak ediyorum okuyunca yazarım

    YanıtlaSil
  4. Hülya yol macerası değil, hayatını anlatıyor. özellikle ölüm döşeğinde aradığı bir lezeetin hikayesi

    YanıtlaSil
  5. Gurmenin son yemeği bende de var ama daha sıra gelmedi bu ara başka işler var.
    Ama Kirpinin zarafetini okumuştum ,çok güzeldir,filmi de:)

    YanıtlaSil
  6. Umarım zevk alırsın Sevgi Bağından Sevdacığım:)) Kirpinin zarafetini almadım daha, bu hafta onu da edineyim:)

    YanıtlaSil
  7. Natali yanlış hatırlamıyorsam eşin okuyordu değil mi? Kirpinin Zarefetini okuduktan sonra filmini izleyim diyorum.

    YanıtlaSil
  8. Fiammacığım yarıladım sayılır çok güzel, su gibi akıp giden bir kitap. Okudukça kulklarını çınlatıyorum iyiki yollamış diye. kuyanlar çok beğeniyor Kirpinin Zarafetini bir de biz okuyalım değil mi?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder