ANNEMLE BİRKAÇ GÜN

Annemin geldiğinden bahsetmiştim, üç gün kaldı bizimle, dün akşam Antalya' ya uğurladık. Sabah konuştuk, rahatça gitmiş. İnat etti uçakla gitmedi, otobüsle gideceğim diye tutturdu. Neyse geleyim bu üç güne. Bu arada Ankara'ya geldiğimizden beri annem ilk kez geldi bize. (üç sene sonra) Bir sürü bahane üretti gelmemek için, aslında onu bırakıp gitmişiz gibi düşünüp, gönül koydu bize. Ama biz elimizden geldiğince onu ziyarete gittik, sık sık görüşmeye çalıştık.
Bana bu yastıklardan yapmış,gelirken getirdi, çok beğendim.
Bu üç günde annem üç tane bere yaptı, bana bir şeyler öğretti. Bense yukardaki atkıyla bir de siyahını bitirebildim. Siyahı annem beğendi ona verdim (fotoğraf çekmemişim) bu atkıda tanıdığımız en uzun ve en renkli kadın olan ( çok uzun oldu çünkü) Bilge' nin bale öğretmenine hediye gidecek, benim için fazlasıyla renkli:))
Bana verdiği dikiş makinasını kullanmayı öğretti annem, berenin sonunun nasıl bitirleceğini, sutaşı dedikleri tığ işi bir örgüyü ve katmer yapmayı öğretti. Koca bayılıyor bu katmerlere, ben de seviyorum ama korkarak, lokmalarımı sayarak yiyorum. Onca sene aynı şehirde birlikteyken bunları öğrenmek hiç aklıma gelmemiş. Öyle alışmışım ki annemin bir çok şeyi yapmasına, ancak başka bir şehre gelince idrak edebildim. Neyse bu ziyaret bunları kazandırdı, beni yanıltmayıp gideceği gün mutfağıma el attı. Sildi yerleştirdi, arda kaydı güzel güzel "benim kızım nasıl böyle olur "diye söylendi durdu. Ama itiraf edeyim, mutfağım pırıl pırıl oldu:)) Antalya' da da böyle yapardı, hiç birşeyin değişmediğini görmek, duyduğum azarlara rağmen beni çok mutlu etti:))

Yorumlar

  1. Ah babam iyi olsaydı da benim anamda yanımda olaydı.En son Efe'nin doğumuna 2 günlüğüne gelmişti.Öyle çok özlüyorum ki onu.Yemeklerini,el işlerini, sohbetini..Hiç durmaz, sürekli bir şeyler yapar, seninki gibi.Seni okurken bu özlem daha depreşti Sevda.Ne güzel sen annenle bu kadar vakit geçirebilmişsin.

    YanıtlaSil
  2. ne güzel olmuş annenizle güzel vakit geçirmişsiniz iyiki annelerimiz var.sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Anneciğinin eline emeğine sağlık yastıklar çok güzel canım güle güle kullan..Anne gibisi varmı Allah sizede onada uzun ömürler versin.selametle canım.

    YanıtlaSil
  4. Ne mutlu size Sevdacığım. Keyifle ve özlemeden geçen üç gün. Ne kadar kıymetlidir değil mi?

    YanıtlaSil
  5. Ah Nazancığım içim buruldu şimdi, buna da şükür demeli demkki, Allah babana acil şifalar versin, onlar gelemeselerde bizler koşa koşa onlara gidiyoruz değil mi?

    YanıtlaSil
  6. Mihrimah teşekkür ederim, evet iyi ki varlar, yokluklarını göstermesin rabbim.

    YanıtlaSil
  7. Marifetane, teşekkür ederim, am,n diyorum tüm anneler için.

    YanıtlaSil
  8. Dileğim aynen dediğin gibi, allahtan şubat tatilinde rörüşeceğiz İstanbul Da bir hafta o teselli oldu

    YanıtlaSil
  9. Sevdacığım yastıklara bayıldım, katmere de:)) anne eli değmiş belli. EE artık ara vermez daha sık gelir bence hem sebepte var ortada, dağıldık yaa anne mutfak battı gene senin bıraktığın gibi bir süre idare ettim ama başa çıkamıyorum dedin mi koşar gelir artık. Sonra Bilge varrrr uça uca gelir.5 saatlik yol kısalır gözünde siftah olduktan sonra.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder