EN BÜYÜK KORKUM

Beni tanıyanlar bilir, diş hekimi diyince önce yüzümün rengi, sonra dizlerimin bağı atar. Beni yolda bırakana kadar birşey yapmama kararıma, dün azı dişimin yarısı elimde kalınca vaktidir dedim. Geçen sene pek memnun kaldığım diş hekimini aradım, ben Isparta' ya yerleştim diyince dünyam yıkıldı. Ne yapsam ki diye düşünürken arkadaşım imdadıma yetişti, annesinin gittiği kliniğin adresini verdi, ofise de çok yakın. Tek başıma, kendime gaz vererek, yolda kaya kaya gittim. Hasta kabul formunu doldurup, hastalıklar kısmının hep hayır tarafını işaretlediğim için pek sevinerek oturdum dişçi koltuğuna. Hekim hanım pek tatlıydı, bir taraftan" Antalya bırakılıp gelinir mi" muhabbeti yapıp muaynemi gerçekleştirdi. Ağız rontgenim çekilrken önce bir yutkunma gafletinde bulunup kötü çıkan filmi, artistlik bir pozla netleştirdim. Sonuç olarak dişimi kurtarma operasyonu, kanallar, porselenler küçük bir servet değerindeki maliyetini, kliniğin muhasebecisiyle kurban pazarlığını aratmayacak bir pazarlık sonucunda makul bir rakama indirmeyi başardım. Salı gününe randevumu aldım, sanırım onbeş yirmi gün içinde sağlıklı bir ağıza kavuşacağım. Doktorun " çok canım yanar mı" sorularıma "bişiycik olmaz" cevapları beni acayiprahatlattı, umarım bişiycik olmaz:((( Yılbaşında dileklerimden biriydi, "dişlerimi yaptıracak cesareti bulurum " maddesi, biliyorum dalga geçeceksiniz, "yuh Sevda eşek kadar kadınsın nasıl bir korku bu" diye, ama napıyım çok korkuyorum, korkuyordum...
Yolda kaya kaya giderken arabasını çalıştırmaya çalışan bir amca dalga geçti, "kışlık lastik takmamışsın "diye, "ben de sen kendi arabana bak çalıştıramıyorsun bile, benim patiler çalışıyor bir kere" dedim, bastık kahkahayı, çok komikti:))

Yorumlar

  1. Gerçekten bişicik olmaz, inan bana. Bir an önce hallet zira sorun arttıkça çözüm de zorlaşıyor. Kolay gele diyeyim:))

    YanıtlaSil
  2. Aynı dert bende de var,benim korkum dişçiden değilde diş tedavisi zor olan kişilerdenim :) Nasıl oluyor deme mesela dişim ancak üç parçada çekilebiliyor,kemiklerim sağlammış :))

    YanıtlaSil
  3. canım umarım herşey istediğin gibi olur ve sen sağlıklı dişlere kavuşursun sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Ben hayatı o koltukta geçmiş biri olarak korkuyu unuttum artık acı çekme korkusu değildi uzun süre git gel için zaman ayırma stresi yaşıyorum. Bence rahat ol canım, kendini kasarsan daha çok canın yanar özellikle kanal tedavilerinde bu önemli. Korkuyorum da deme ardından gelen 2numaranın antenleri açıktır o da başlar sonra:))

    YanıtlaSil
  5. Çok geçmiş olsun canım benim. Ama bir laf vardır biliyorsun "insanın neresi ağrırsa canı ordadır diye" yani dişten korkma demek istedim, bişeycikler olmayacak. Öptüm seni de bilgeyi de eee tabii tarçını unutmak olmaz değil mi?

    YanıtlaSil
  6. Leylak Ablam, her zamanki gibi seni örnek alıyorum, inşallah halledeceğim bu sorunu:))

    YanıtlaSil
  7. Asortik Krep benim öyle bir derdim yok sanırım, ama korkum hiç sorma kaç aşamada geçer bilmiyorum:))

    YanıtlaSil
  8. Mihrimah amin amin diyorum canım sağol

    YanıtlaSil
  9. Fimamacığım korkuyorum demek istemiyorum ama ne yapayım o koltuktan kalkana kadar canım gidiyor ama bu sefer kararlıyım kararttım gözümü, bakalım

    YanıtlaSil
  10. Dileğim ah diş ağrısı sanki daha fena, öpücüklerini alıp biz de yolluyoruz en kocamınından sana

    YanıtlaSil

Yorum Gönder