OKUDUKLARIM

Güzel üç kitap okudum, bugün bu kitaplardan bahsedeyim istedim. "Bizim Düğünler" Dorit Rabinyan' ın okuduğum ilk kitabı. Bu kitabı sevgili Leylak Dalı göndermişti, keyifle okudum. Dili çok sade, konu basit görünmesine rağmen, çok etkili bir dille anlatılmış.
"İrani, Hindistan' dan İsrail' e yeni taşınmış, zarif ve güzel bir genç kız. Soli'yle deniz kenarında tanışır, birbirlerine aşık olurlar ve evlenirler. İrani' nin annesinin gelinliğe iliştirdiği 5854 incinin 5754 tanesiyle tropikal ağaçların gölgeleri altında bulunan, süslü minik bir ev alırlar. Tam beş çocukları olur. Birbirinden farklı karakterlere sahip, ama birbirine bağlı bu çocuklar, anne babalarının büyük aşkını görerek büyürler. Herbiri hayatında gerçek aşkı ve koşulsuz sevgiyi arar...(arka kapaktan)
"Yaşamak Zamanı, Ölmek Zamanı" Erich Maria Remarque ait bir kitap. Ramarque Hitler yönetiminin yok etmeye çalıştığı, kitapları yakılmış, vatandaşlıktan atılmış bir yazar. Kitabı okurken film izler gibi hissettim. Sonu beni çok etkiledi.
"Roman genç Alman Askeri Ernst Graeber'in üç haftalık izin döneminde geçer. Alman orduları Doğudan çekilmeye başlamıştır. Çöküşün başlangıcıdır bu. Ama Graeber' in önünde, tam üç haftalık ve savaştan uzak bir hayat vardır. Döndüğü kentin yıkıntıları, anasıyla babasını arayıp bulma çabaları ve sonunda bu umutsuzluk denizinin ortasında kurtarıcı bir ada gibi karşısına çıkacak sevgi ortamında geçecek üç hafta..."(arka kapaktan)
"Bir Karış İstanbul" Ömer Ayhan' a ait bir kitap. Ömer Ayhan'ı daha önce hiç okumamıştım. Kapağı ve kitabın isminin çok beğenip aldım. İçinde yirmibeş kısa öykü var. Çok ilginç ve etkili, şiir tadında bir anlatımı var. Konular ve uzun cümleleri ustaca sığmış bu kısa öykülere.
"Aklıma düştükçe ezip geçiyorsun beni. Ne yaman bir kekemeliktin. İçindekileri dile getirmedikçe geri çekilimlerin. Uçurum ağızlarında kök salmış mağralara kapanırdık. Yasak sevişmelerin şefkatli koruganı. Senden bir iz arayıp durdum. İkimizden. Ne suskunluktan çatallanmış bakımsız ses yığınları, ne hazzın yörüngesinde köpüklenen nabız atışlarımız. Bırakılmış sigara paketleri bile bana öyle yabancı." (arka kapaktan)

Bu arada Bilge iki gündür evde. Öğretmeni raporluymuş, biz de yollamadık okula. Beraber filmler izliyor, kitaplar okuyoruz. Deli anne' de dinlemiştim Lisa Hannigan' ı. Bilge' ye de izlettim bayıldı, defalarca izledi. Elinde kağıtlar boyayıp kesiyor bizde sanırım üç boyutlu birşeyler yapacağız:)) Ben de ebruyla denemeler yapıyorum, yarın çıkanları paylaşırım, tabi içime sinerse:))

Yorumlar

  1. çekmecemde iki masamın yanında iki kitap beni bekliyor okunmak için.

    Bilge de annesine çekmiş :)

    YanıtlaSil
  2. Son kitabı severek okudum, öyküleri seviyorum uzun süredir zaten elim en çok öykü kitaplarına gidiyor. Beni de kapak etkilemişti alırken ama dilini de çok sevdim.

    YanıtlaSil
  3. Harika, ne güzel kitaplar okuuşsun.
    Bilgiler için teşekkürler...
    Nice okumalar...

    YanıtlaSil
  4. Nilhan teker teker başla canım gözünde büyümesin:))

    YanıtlaSil
  5. Fiammacığım sen de okudun demek, çok sevindim, aynı şeyleri düşünmüşüz demek ki:))

    YanıtlaSil
  6. Nataliciğim bu aralar şansıma hep güzel ve keyifli kitaplar okuyorum, sağol canım

    YanıtlaSil

Yorum Gönder