BLACK

Dün Bilge'nin bir arkadaşını da okuldan alıp eve geldik. Akşam annesi alacaktı kızı.(işe gittiği için çarşambaları kızı bizde beşe kadar kalıyor) Bizi gören apartman ahalisi evi kreşe çevirelim mantığıyla olsa gerek çocuklarını bana yolladı. Oldu bende dört çocuk. Önce " nasıl yani "olsam da çocukları Bilge' nin odasına postalayıp, işlerimi bitirdikten sonra "Black" filmini izlemeye başladım. Muhteşem bir filmdi, sonunu iki gözüm iki çeşme bitirdim. Allah'tan kızlar da bana bulaşmadı. Filmin konusuna gelince hem kör, hem de sağır olan kızlarıyla ne yapacaklarını bilmeyen bir ailenin, ona ışık tutacak öğretmenin gelmesiyle hayatlarının değişimi ve müthiş bir azmin öyküsü anlatılıyor. Sonunda roller değişiyor, gözyaşları eşlik ediyor size. Müthişti, sonunda gözyaşlarımı silip kızları yavaş yavaş evlerine postaladım. En son biri kaldı, bumerank misali ben evine yolladım o geri geldi. Saat 20:30 ' da pes edip evinin kapısını çaldım "benden bu kadar Bilge uyuyacak artık" dedim. Pişkin pişkin gülüp çocuklarını aldılar. O kadar sinirlendim ki, Bilge'ye kızıp durdum. Yazık o da ne desem "haklısın anneciğim, tamam anneciğim" dedi. İçime oturdu, aldım karşıma anlattım, herşeyin bir zamanı var diye, yine uysal "tamam anneciğim" dedi, ama içimin burkulması geçmedi.

Yorumlar

  1. Bu filmi bende izleyeceğim merak ettim doğrusu ağlamalı filmleri severim :)
    ah,,, bu tuhaf aileler çocuklarını kafa dinlemek için saatlerce dışarıda bırakmasını anlamıyorum . her şeyin bir sınırı vardır dimi :)
    bilge 'de her zaman ki gibi çok şirin
    sevgiler :)

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir filmmiş, ben de not alıyorum.
    Bilge ile konuşup durumu izah etmeniz iyi olmuş, o da anlamalı ve öğrenmeli bazı şeyleri:)

    YanıtlaSil
  3. Bu aralar çok fazla duygusal takılmak istemiyorum cicoş. Çocuklar konusunda ise haklısın. Bizler çalışanlar olarak her zaman tahammüllü olamıyoruz değil mi?

    YanıtlaSil
  4. Hakikaten çocukları postalayacak yer arıyor bazı anneler. Ve o anneleri hiç sevmiyorum :)

    YanıtlaSil
  5. Ben de ağlamak istemiyorum şu aralar Dilek gibi ama not aldım filmi çünkü konusu güzel, mücadeleli hayat öykülerini severim film olarak. Sevdacığım, maalesef her aile sizin bizim gibi değil, önce annede iş bitiyor bu anlamda, yemek saati yok mu bunların ki çocuklarını ççağırmıyorlar seni de Bilgeyi de üzüyorlar. Kıyamam ben o Bilge'ye.

    YanıtlaSil
  6. Nesrinciğim izle derim ben çok beğendim. Malesef böyle manyak tiplerde beni buluyor:((

    YanıtlaSil
  7. Nataliciğim ile hayatım eminim çok beğeneceksin. Anlattım anlatmasına Bilge' ye ama ne kadar anladı bilmiyorum, o kadar hüzünlü baktı ki suratıma, sanki oyununa çomak sokuyormuşum gibi hissettim.((

    YanıtlaSil
  8. Dileğim kesinlikle izlemelisin, müthiş bir öykü. Hayatım evde de olsan saat 13:30 dan 20:30 a kadar elin bebesine bakmak tahammül edilecek gibi değil ki, hadi özel bir durum olur anlarım ama sırf keyfi bunların ki, ne yaparsam yapayım bir düzene koyamadım, o kadar pişkinler ki.

    YanıtlaSil
  9. Buğdayım haklısın canım, ben de sevmiyorum asla da sevmeyeceğim bu tipleri

    YanıtlaSil
  10. Madem filmi beğenmişsiniz, Helen Keller'ı bir araştırın derim.

    Ortaokulda bir hikayesini okumuştum bu kadının. Hayran olmamak elde değil.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder