GÜNDEN KALANLAR

Bu kitap bana uzaklardan geldi, sevgili Fiamma yolladı bu kitabı bize diğer güzel kitaplarla birlikte. Önce Tülin Abla' da konakladı, sonra bana geldi, benden de diğer dostlara gidecek. Yazarın ilk okuduğum kitabı. Fiamma Kazuo İşiguro için "kendini tekrarlamayan bir yazar" demişti yanlış hatırlamıyorsam. Diğer kitaplarını da okumak istiyorum bu sebepten. Dostlar sayesinde yeni yazarlar, yeni dünyalar tanıyorum ve çok mutlu oluyorum. Kitabın konusuna gelince büyük bir malikanenin başuşağı Stevens' ın işini kusursuzca yapmaya çalışması, yıllar sonra malikanenin el değiştirmesinin ardından ufak bir tatile çıkışı ve bu tatil sırasında ona eşlik eden anıları anlatılıyor. Kitap biraz yavaş ilerliyor ama bitince farklı bir hayatı gözlerinizin önüne seriyor. Bu kitabın filmini de izlemek istiyorum, bir türlü vakit bulamadım, en kısa zamanda izleyeceğim. Çok merak ediyorum. Teşekkürler sevgili Fiamma, ne iyi yaptın bu paylaşımla.

Birazdan dişçiye gideceğim prova için, iki gündür geçici dişlerimden biri ağzımın içine düşüp duruyor. Yutmadan bir kurtulsaydım, ne çok sızlandım bir karış ağzım için değil mi? Ne yapayım evde kimse nazımı çekmiyor, ben de size nazlanıyorum:))))

Yorumlar

  1. O dişle sen ev oturmalarına gidip,pastayı-kısırı lüpletirsen...Aman ha!

    YanıtlaSil
  2. Bu yazarın "Beni Asla Bırakma"sını da okumalısın, çok ilginç bir konusu var. YKY satış yerinde bulabilirsin. Hatta okuduktan sonra filmini de görmelisin ki acaip etkilenmiştim, kitabın etkileyemediği kadar.
    Aman dişe dikkat, ben vişnesuyunun içinde yutmuştum birini:))
    Kolay gele...

    YanıtlaSil
  3. Leylak dalımın aynı fikirdeyim...dediği gibi bu yazarın Beni Asla Bırakma kitabı çok etkileyicidir, filmi desen daha da...
    Ama bu kitabı da ilginç geldi, merak ettim:)
    Dişçide kolaylıklar dilerim...

    YanıtlaSil
  4. Geçmiş olsun şeker. Bitti bitti az daha sabretsin dişin yerinde he he.

    YanıtlaSil
  5. 15 gün önce Beni Asla Bırakma yı elime alıp alıp bıraktım dünse filmi izledim. Çok etkileyiciydi.

    YanıtlaSil
  6. Tülin Ablam ne diyeyim haklısın ama dün kızdım geçicinin birini çöpe attım:))

    YanıtlaSil
  7. Leylak Ablam hemen yazdım listeme, ben yutacağımı tahmin ettiğim için elime gelip duranı çöpe attım dün, oh be dedim:))

    YanıtlaSil
  8. Nataliciğim bak ben bu kitabı ve filmi bilmiyordum hemen listeme ekledim. Diş işlerim az kaldı cumartesi inşallah tamamen bitiyor:))

    YanıtlaSil
  9. Dileğim çok oynak çıktı bu diş geçici ya kalk gidek hvasındaydı dün icabına baktım:))

    YanıtlaSil
  10. Nehir İda ilk fırsatta önce kitabı sonra filmini edineceğim izlemem farz oldu:))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder