KAR, KAR YİNE KAR

İçim şişti kar görmekten. Dün Bilge'nin deyişiyle "kar macerası yaşadık". Ofiste işim vardı, Bilge'yi okuldan alıp, ofise getirdim. Kar bu arda usul usul yağıyordu. İşlerimi bitirdikten sonra, komşum olan arkadaşıma gittik. Bilge televizyona takıldı, biz de kahve içip, örgü örüyorduk ki, arkadaşımı eşi aradı. Havanın çok kötü olduğunu, kreşte olan çocğunu servisin nasıl getireceğini sordu. Biz o an idrak ettik, dışarıya baktık, ortalık buz pisti gibi. Servis şoförünü aradık 2 saat önce aldığı çocukları daha evlerine götüremediğini söyledi. Telaşla taksi duraklarını aradık, hiç bir yerde araba bulamadık. Arkadaşıma bir sırt çantası hazırladık. Çoraplar, atkılar yedek eldivenler doldurduk içine, kızcağız çıktı yola. Allahtan şansına o tarafa giden bir komşu bulduk, bindi onların arabasına gitti. Biz de Bilge'yle ofise geçtik. Bir baktım içerisi tanımadığım insanlar dolu. Bizim elemanlardan biri arabasına zincir takmak için arabayı yola çıkarmış. Zinciri taktıktan sonra, üşenmiş parka çekmeye. Yukarı yoldan kayan bir araba önce öndeki araca, sonra bizimkinin arabasına vurmuş. Onlar tutanak tutarken, bir araba daha kayıp bunlara tekrar vurdu. Yollar buz pisti gibi, o kadar çok kaza olduki gözümüzün önünde. O ara Kocam geldi. Arabaları parka çekip, sıkı sıkı giyindik. Yürüyerek ama daha çok kayarak meşhur yokuşumuzdan eve geldik. Çocuklar boş sokaklarda kar topu oynuyor, popolarının altında poşetle kayıyorlardı. Arkadaşım güç bela çocuğunu eve getirebildi. Dün Ankara'da herkes yayaydı, arbayla çıkanlarında çoğu malesef kaza yaptı. Bu sabah ana yollar açık ama, ara yollar hala buzlu. Tek tük araç geçiyor yollardan. Başta da söylediğim gibi, içim şişti kardan.Ortalığı bembeyaz görmekten bıktık artık. Yakında kar fobisi başlayacak bende, belki de başladı:)) Dün akşam dizi izlerken yazma kenarı tığladım, huzur evi etkinliğimiz için. Kolay oluyor, düşündüğümden daha çok yapabileciğim. Kitap okuyup, yattım. Sabah okullar tatil edildi mi diye baktım, edilmediğini görünce güç bela Bilge'yi uyandırdım. Fotoğraf okul bahçesinden, pek suratsızdı ama itiraz etmedi okula giderken:)) Hepimize keyifli ve sıcak bir hafta sonu diliyorum...

Yorumlar

  1. Vallahi haklısın Sevdacığım özellikle dışarı çıkanların çıkmak zorunda olanların kabusu oldu kar.. Dün bizde de yollar kapandı. Millet Tim'e gelmiş gösteri seyretmeye, gece 2 ydi halen otopark boşalmadı ve çıkanlarda yokuşu geçemediklerinden kaldılar. Zincirsiz çıkmamak lazım bu günlerde ya da toplu taşıma araçları ile, özellikle acemilerin cesareti şaşırtıcı. Bilgeciğimi öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. canım benim allah yardımcınız olsun .bizdede kar var ama yağıp eriyor.hayırlısı bakalım sevgiler.kazasız günler diliyorum ayrıca.

    YanıtlaSil
  3. Katılıyorum cicoş. Karı yalnızca seyretmek güzel değil mi? Bizde maceralı ulaştık evimize. Bizim servisimiz gelmedi. Eryamana giden başka bir servise bindik ama ne biniş. Servis oldu belediye otobüsü gibi. İçindeki yolcular durumdan hoşnut değil (sanki keyfi bişey) o serviste güzergahı farklı olduğu için bizi başka bir yerde bıraktı. Bir tane araç bulamadık eve gitmeye tam yürümeye hazırlanırken, bir küçük servis durmuş aynalarını temizliyor. Koştuk adamcağızdan rica ettik bizi yolun sonuna bırakabilirmisiniz eğer o tarafa gidiyorsanız diye. Allah razı olsun adamcağız da bizi evimizin önüne bıraktı. Bizde dün öyle geldik. Ama bu sabah sorunsuzca işe geldik.

    YanıtlaSil
  4. BEMBEYAZ HER YER MARMARİS' E SOĞUK DİYORUZ BURASI GÜNLÜK GÜNEŞLİK BİRAZ RÜZGAR VAR AMA OLSUN OKADAR. UMARIM ARTIK ŞU KAR HEMEN ERİR DE SİZDE RAHATA KAVUŞURSUNUZ :)

    YanıtlaSil
  5. Fiammacığım ne çok kaza oldu gözümüzün önünde. Koca şehir üç saatlik kar yağışının ardından felç oldu, zincirle çıkıp zinciri kıranları mı arasın, park halindeki arabalara çarpanları mı. Düşününce bütün suçu kara atarak haksızlık yapıyorum sanırım.

    YanıtlaSil
  6. Dilek sizde "kar macerası" yaşaşısınız, hersene bir macera yaşıyoruz böyle:))

    YanıtlaSil
  7. Nesrinciğim hiç ağzınızı açmayın valla halimiz böyle yani:))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder