BİR KİTAP, BİR FİLM, BİR FİNCAN


 Kazuo Ishiguro' dan daha önce bahsetmiştim. Arkadaşlar "Beni Asla Bırakma" kitabı da çok güzel demişlerdi. Ben de kitabı alıp okumaya başladım.
Yatılı okul Hailsham'ın öğrencileri, bahçe duvarının arkasındaki karanlık ormandan çok korkarlar. Hafta sonları veya tatillerde evlerine gitmez, Hailsham' dan önceki yaşamlarını hatırlamazlar. Dış dünyayla bağlantıları yoktur. Öğretmenler değil, gözetmenler tarafından eğitilirler. Spor ve sanata büyük önem veren gözetmenler, Hailsham öğrencilerine sürekli özel olduklarını hatırlatır ve bedenlerine çok iyi bakmaları gerektiğini tekrarlar..." (arka kapaktan)
 Filmi dah güzel demişti arkadaşlar, gerçekten de filmi etkileyiciydi. gerçi kitabı okuduktan sonra izleyince böyle hissettim sanırım. Kocam çok etkilenmedi "niye kaçmıyor ki bunlar" deyip durdu film boyunca:))
Bu da yeni fincanım pek sevdim kendisini. Kitabımın yanında içinde bol limonlu adaçayımla bana eşlik etti.
Bu sabah iğrenç bir hava var buralarda. Bir hava ancak bu kadar insanın içini karartır. Oysa dün kızımla güneş gözlüklerimizi bile takmıştık dışarı çıkarken:(((

Yorumlar

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Kitap okunulası, film seyredilesi diyorsun yani. peki ekleriz listeye.
    fincan gerçekten çok cici. ben de adaçayını limonsuz içemem.
    burda hava güneşli sonunda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilhan, güneşinizin olması ne güzel, tadını çıkartın bizim yerimize de:(((

      Sil
  3. Hem filmi hem kitabı ayrı güzeldi. Son kitabı Noktürnleri de tavsiye ederim sindire sindire okuyorum ve yazarın dilini çok beğeniyorum ben önce kitabı okuyuğ sonra filmi seyrettim normal de hayal kırıklığı yaşatır bana ama her ikisinden de ayrı tad aldım ki çok iyi bir uyarlamaydı. OOO fincanlar var yaaa o fincanlar evde azar işitme pahasına aynısının serisini aldımmm ben de:))Diğerlerini bulamadın mı sen?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiamma, canım zaten yazarla sen tanıştırdın beni ne iyi oldu , bambaşka dünyalar seriyor ve dediğin gib,i kendini hiç tekrarlamıyor. Fincanların serisini almak fikri beni de baya dürttü ama inan koyacak yer yok, ben de bağrıma taş basıp bunu aldım:))

      Sil
  4. kitabı, filmi ve fincanı çok beğendim, kitap mı film mi diyorum , zannederim önce kitap olmalı ama ben en önce fincan nerden diye sorayım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap eylemcisi, kesinlikle önce kitap derim, fincanında markasını valla bilmiyorum bildik bir şey değil muhtemelen, yolda bir ıvır zıvır satan bir yerden aldım:))

      Sil
  5. Kitap, film birbirini tamamlıyor, çok ilginç bir konusu var...
    Fincan da çok güzelmiş, sağlıkla kullanasın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Natali, çok haklısın birbirini tamamlıyor kitap ve film. Bu fincan merakı senden ve Leylak Dalı'ndan bulaştı, nerde görsem ağzım açık baka kalıyorum:)))

      Sil

Yorum Gönder