KOMİK SABAH

 Sabah erkenden uyandım, burnumun ucunda iki kocaman gözle. Tarçın bana bakıyordu. "Niye beni kurban seçtin ki" dedim. Baktı suratıma "anladım kitabı bitireyim diye uyandırdın, akıllı kedi" diye Kocama doğru yolladım kendisini. "En son Bilge' yi uyandır emi" dedim."Miyavvv" dedi. "Erken Kaybedenler" i okuyorum ama ne okuyuş, kahkahalarım  evde yankılanıyor. O kadar yani, nasıl bir yazıştır bu, nasıl bir kıvrak zeka bittim bittim. Sen çok yaşa Emrah Serbes, şu gri gıcık kış günlerimi ısıttın. Kalktım sonra kahvaltı hazırladım, kızımı güle oynaya uyandırdım. Kocam "off ya fibula kemiği miydi bu bacağımdaki ne biçim ağrıyor"dedi."Fibula sanki yıldız takımıydı gibime geldi bilmem ki" dedim:))
Bu arada Tarçın yine gözlerini dikip bana "mavvv, mavv" dedi. Gittim mama kabına, su kabına baktım, dolu döndüm baktım buna" noldu ki" dedim, yine "mavvv" dedi, ben de "mavv, mavv ne diyon anlamıyorum ki" derken Bilge' yi fark ettim "napıyon anne, okul bugün tatil mi" dedi. Niye miyavlayınca tatil zannetti ki anlamadım:))
Sonra acı gerçeği söyleyip okula hazırladım, çıktık yola. Büyük çabalarla koydurduğumuz, kendisini görünce pek mutlu olduğumuz trafik lambasının yanında beklemeye başladık.Hangi akla hizmetle butonlu yaptılarsa, yeşil yansa bile durmayan sürücülere her sabah olduğu gibi bolca küfredip"böylesi daha mı kötü oldu ne" diye söylenip okula gittik. Okul kapısına arabayla gelen Kocama doğru Hülya Koçyiğit koşmasıyla koşup bir kahkaha da öyle attık. Sonra bir silkelendik "ne bu ya sabah sabah çok güldük kardeşim, dur bir normalleşelim " dedik:))
Bu arada üsteki fotoğraflardan da bahsedeyim. İlk fotoğraf benim yaptıklarımdan kalanlar, daha birleşmediler bugün birleştiririm. İkinci fotoğraf, arkadaşım Demet'in yaptığı bir tasarım oldu. Taşı denizden toplamıştım (Antalyalı kendisi) Demet boyadı, telledi,güzel bir kolye oldu. Tek kusuru azıcık ağır oldu:))

Yorumlar

  1. Evet o kitabı ben de çok sevmiştim.Hele bir de ergen erkek çocuğun varsa..Daha da komik geliyor.
    Canım ,o taşların Altınoluk dan gelmişi ben de var.Lazım olursa söyle .Bazılarına boya da gerekmez yani.
    O derce :)Öptüm.

    YanıtlaSil
  2. Kahkalarınız bol olsun, buaraya kadar yankılandı sesiniz. Tarçınla anlaşmanızı da pek beğendim, ben de Benek üzerinde bir deneme yapayım :)

    YanıtlaSil
  3. kahkahaların hiç eksilmesin:)))kolyeler çok şık olmuş, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Emrah Serbes'in bütün kitaplarını çok sevdim Sevda.İnsanın gününü renklendiriyor.Sizinde evinizden neşe hiç yok olmasın...

    YanıtlaSil
  5. Canım yaaaa. Allah gülmelerden ayırmasın diyorum. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Tülin Abla çok güzel yazıyor değil mi? Bir ara el atayım ben o taşlara:))

    YanıtlaSil
  7. Buğdayım amin diyorum, bu arada sen daha şanslısın bence köpekler ne istediklerini ve duygularını daha anlaşılır ifade ediyor bence:))

    YanıtlaSil
  8. Noblesse, çok teşekkür ederim amin amin:))

    YanıtlaSil
  9. Nazancığım bayıldım Emrah Serbes' e zaten Behzat ç. hastasıyım biliyorsun ama okumak da ayrı bir keyifmiş.

    YanıtlaSil
  10. Dileğim amin hepimizi diyorum. Gerçi sen bir kedi annesi olarak bizim sabah diyoloğumuza çok alışıksındır değil mi:))

    YanıtlaSil
  11. Yok ayol benim kedi de bizim aile fertleri gibi özgür ruh. Kafasına göre takılıyor.

    YanıtlaSil
  12. Son taş harika olmuş, olsun ağır mağır taşımaya değer:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder