YENİ AYRAÇLAR VE KABUS GİBİ GECE


Uzun zamandır ayraç yapmıyordum, bunları yaptım. Hepsi kitap okumayı çok seven birine gitti.
Kabus dolu gecemize gelince, aslında iki gecedir bu kabusu yaşıyoruz. Malum mart ayı geldi, bahar ibaresi falan yok ama doğa boş durmuyormuş anladım. Tarçın çıldırdı,  iki gecedir mavv, mavvv şeklinde kıvranıyor. Daha önce veterinerle konuşmuştuk ve kısırlaştırma ameliyatı yaptırmaya karar vermiştim. Bu kararı ben verdim çünkü Kocam beni vicdansız ve gaddar olmakla suçladı. Buraya kadar tamam ama bu operasyon için altı aylık olması gerekiyormuş. Biz bu kadar erken bunu yaşayacağını düşünmemiştik. Dün doğum günü kutlamalarından sonra veterineri aradım. Akşama getirin bir hormon iğnesi yapalım dedi. Dün götürdük, iğnesini yaptırdık. Bu gece öncekinden daha iyiydi ama yine sabah kadar miyaladı. Bilge" Tarçının sesi kısalmış (kısılmış demek istiyor) nesi var ki" diye soruyor, ben de "ne sen sor ne ben söyleyeyim" diyorum:)) Yazık o kadar üzüldüm ki Tarçın' ın haline, gözlerim kan çanağı oldu iki gündür uykusuzluktan, kim bilir o kendini nasıl hissediyordur.
Umarım bugün biraz olsun düzelir, gerçekten tam bir kabusmuş.

Yorumlar

  1. Yazııııık size. Ayyyy allah sabır versin. Bilirim o acıyı he he. Ben sekiz aylıkken hemen kısırlaştırmıştım Sevdacığım bu konuyu düşün istersen. Ayraçlar çok güzel olmuş. Ben artık bir ayraç koleksiyoneri olarak bir ayraç istiyorum sendeeeeen. Kedili ayraçların iki tanesini (biliyorsun senden beş tane kapmıştım) kedi manyağı arkadaşıma verdim bayıldı bayıldı ve çok teşekkür etti. Diğer ikisini de koleksiyonuma kattım. Eh artık ağanın eli tutulmaz he he. Kolaylıklar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilek, gerçekten yazık bize. Konunun kararını verdim ameliyat olacak ama yaşı tutuyor sıpanın yaza olacak. Yaparım Dileğim ne demek:))

      Sil
  2. Ne diyeyim bende kocan gibi düşünüyorum Sevda.Yani bu kısırlaştırma olayı bana çok zalimce geliyor.Tabi bu benim düşüncem...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nazan, Kocam da fikrini değiştirdi yaza olacak amelyatı, gerçekten kabus ve hala devam ediyor:(((

      Sil
  3. Kısırlaştırmazsan aklınızı oynatabilirsiniz ailece. Öyle acıklı ağlar ki perişan eder sizi:( Oğlumun dişi kedisi öyleydi. Günü gelinceye kadar zor beklediler. Karnını yere sürterek yürümeler, hiç kendini sevdirmezken bir sokulmalar, sürtünmeler:))Kısırlaşınca geçti. Allah kolaylık versin, özellikle de Bilge'ye izah konusunda:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nedret Abla o kadar haklısın ki tam tarif ettiğin gibi akıl oynatmalık bir durum:))

      Sil
  4. Eyvahlar olsunn , kedilerin bu hallerine üzüleyim mi ,sevineyim mi bilemiyorum..Doğanın dengesini çok güzel gösteriyorlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşlerimden İnciler, karar verdim birine ciddi anlamda gıcık oluyorsan mart ayında dişi bir kedi hediye edeceksin o kadar yani:))

      Sil
  5. Ay o dönemleri gerçekten ne zor ve sinir bozucu geçiyoooor :(
    "sesi kısalmış" haaaa :)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Banu ablam sesi kısaldı ki kısaldı hiç sorma:)))

      Sil
  6. Ah Sevda'cığım zor dönemler. Ama kısırlaştırma doğurtulmayacak (kediler ve de köpekler) için gerekli. İnternette bununla ilgili bir çok bilimsel açıklama bulacaksın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nihal Abla ben başta bu kararı vermiştim zaten, ama Kocam çok kararsızdı ama yaşadıklarımız onun da karar vermesine yardımcı oldu:))

      Sil
  7. Merhaba canım,ben geldim.

    YanıtlaSil
  8. ayy yazık gerçekten yaa..
    karar zor.. ama birinin alması gerekb u kararı ;)

    YanıtlaSil
  9. Seyhan, ailenin acımasızı olarak verdim bu kararı yaza ameliyat olacak Tarçın en sağlıklısı ve iyisi onun için bu olacak.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder