HAFTA SONU

 Hafta sonu kurs dışında yatarak geçirdik. Hepimiz hastaydık, sağlam olan bir tek Tarçın'dı, o da bize uydu vurdu kafayı yattı:)) Bilge' nin burnu hiç durmadan aktı, ben ve Koca' da aynı şekilde, annemin dediği gibi "yarma çuvalına "döndük:))
 Yattım dediysem çok da yatmadım:)) Bu örtüyü bitirdim. Renkli bir tüldü bu üzerindeki desenleri işledim, altına kumaş diktim, bir de boncuk geçtim kenarlarına.Tamamını çekmedim, ütülemeye halim yoktu, tek düzgün tarafı burasıydı, dikdörtgen bir örtü diyeyim, siz hayal edin:))
 Cumartesi kurs çıkışı İşbankası Yayınlarına uğradım. Ekmekçikız bahsetmişti Leyla Erbil' in "Kalan" kitabından, hemen başladım okumaya, çok güzel, çok etkileyici bir kitap. Bugün bitiririm diye düşünüyorum.
 Fincanlar ne alaka demeyin, son İstanbul ziyaretimden, kız kardeş ganimetleri, çok sevdim ben bu fincanları.
 Karar verdim natürmort yapmayı sevmiyorum, ama yapmam gerekiyordu, kursta başlamıştım, yaptım bitti, adını "ızdırap" koydum:))
Yeni resme başlayacağımdan bahsetmiştim. Cumartesi kurstan önce Zafer Çarşısına uğramıştık. Kastamonu' yla ilgili bir sergi vardı. Oradan bir broşür almıştım. Fotoğraf o broşürden. Bu fotoğrafın resmini  çalışmaya başladım. Güzel olacağını düşünüyorum. Bu arada kendi çektiğim fotoğrafları ayırıyorum bugün yeni çalışmalar için.
Bilge bu sabah daha az sümüklüydü ve "okula gitmeliyim "diyerek, kırmızı başlıklı kız şeklinde (bkz. ilk fotoğraf) okulla gitti. Koca sağlam görünüyor, ben de bir üşüme var, kat kat giyindim, yani daha iyiyiz. Nisan yağmurları başladı.  Ankara' nın yağmurlarını seviyorum, Antalya gibi olmuyor. Usul usul yağıyor, "benden sana hayır gelmez bugün, git ot çöp kaynat, kitabını da al eline, başka dünyalarda gez" diyor:)) "Başım üstüne" diyorum ve kaçıyorum, güzel bir hafta diliyorum...

Yorumlar

  1. Oooo yoooo, İlahiii kommmedyaaaa...
    Yukarıdaki örtü çok güzel görünüyor Çakatay, bana da bir yapan olsa:))))

    YanıtlaSil
  2. Birincisi Bilge'nin kombinasyonuna bayıldım.
    İkinsici sen iyice on parmağında on marifet hali aldın,helal olsun.
    üçüncüsü Nurşen ablanın yorumu bitirdi beni :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buğdayım sorma o kombin kaça mal oldu bana, bir de parasız zamanımda:)) daha neler saklı ben de dermişim yok valla epi topu bu kadarım. Nurşen aplam benim çok tatlı değil mi:))

      Sil
  3. geçmiş olsun hepinize...
    hasta hasta örtüyü bitirmişsin çok güzel olmuş, iyi günlerde kullan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Noblesse sağ olasın ıkın sıkın bitirdim işte:))

      Sil
  4. Natürmort herkes sevmez, çok durağan gelir.Ben de çok sevmem:)
    Seçtiğin resim güzel, çalışırsan paylaş...
    Kitabı merak ediyordum ama sanki biraz siyasi içerikli geldi, karar veremedim, yorumlarını bekliyorum...
    Bu arada geçmiş olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Natali, "ölü doğa" sonuçta ben de sevmedim, büyük konuşmayım ama ilk ve sondu diye düşünüyorum. Kitap Leylak Dalı'nın dediği gibi uzun bir İstanbul şiiri gibi. İstanbul aşığısın sen seversin bence.

      Sil
  5. Aman nasıl özlemişim ben bu güzelliği. Çok çok geçmiş olsun hepinize. Umarım düzelmişsinizdir. Bu arada her ne kadar adını Izdırap koysan da çok güzel olmuş tablo.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umurcuğum biz de sizi özledik canım ya, teşekkür ederim beğendiğine sevindim

      Sil
  6. Hepinize geçmiş olsun can, hasta masta ama şıklıktanda ödün vermiyor, kocaman bir maşallah Bilgeciğime, örtü ucundan da olsa çok güzel olmuş, ütüledikten sonra tekrarını bekleriz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiammacığım sorma kokoş tospam böyle işte biliyorsun. Ay örtü bitti ve gitti desem hem de ütülenmeden çok beğenen bir arkadaşın doğum günüydü ona verdim:))

      Sil
  7. Ayy tablo da çok güzel olmuş, ızdırap koyma bence ismini renkleri özellikle çok güzel çerçevelenince daha da hoş durur o.

    YanıtlaSil
  8. Fiammacım öyle mi diyorsun eh bir de çerçeveye sokalım bakalım:))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder