OKUDUKLARIM

 Bu aralar yaptığım en iyi işin kitap okumak olduğundan bahsetmiştim.Bugün onları paylaşayım istedim.
 İlk kitabım Onat Kutlar'ın "Bahar İsyancıdır" kitabı. Çok ama çok sevdim. Tekrar tekrar okudum. Ozanı rahmetle andım. Kapağına bayıldım, kelimelerini teker teker sevdim.
"Ve işte yine eylül. Geleceğin duvarı önünde duruyorum, kaygılı , sabırsız. Üstümden küçük kuşku tohumları karışmış altın rengi polenler uçuşuyor. Bir türlü bastıramıyorum yüreğimdeki ozanın sesini: Bahar isyancıdır..." ( arka kapaktan)
 İkinci kitap Mine Söğüt' ün "Beş Sevim Apartmanı". Mine Söğüt'le ilgili garip duygular içindeyim sevmedim diyemem ama kesinlikle sevdim de diyemiyorum. İlginç olanı böyle hissettirmesi hoşuma gidiyor, tuhaf değil mi?
"Rüyada günlük görmek iyi bir kitap okuyacağınıza işarettir. Rüyada görülse de, görülmese de Beş Sevim Apartmanı' nı okumak iyiye işarettir, onu okuyanın gönül gözü açılır, peri kızları rüyasına girer..." (arka kapaktan)
 Üçüncü kitap Amin Maalouf' un "Doğu' nun Limanları" yine okumak için niye beklemişim dedim. Amin Maalouf' u severim de, neyse okumak bu zamanaymış. Kitap güzeldi, benim gibi hala okumadıysanız okuyun derim.
"Can çekişen Osmanlı İmparatorluğu ve Beyrut ile Fransa arasında yaşamı sürüklenen İsyan. Doğu' nun Limanları bu yüzyılın başını, bir insanın trajik öyküsünün içinden anlatıyor"(arka kapaktan)

"Her Şeyin Sonundayım" Tezer Özlü- Ferit Edgü Mektuplaşmaları. Bu kitabı bir arkadaşım verdi hafta sonu. Oturup okumaya başladım, kalktığımda bitmişti. Aslında mektupları okurken aralarındaki paylaşımın içine daldığınızı ve bunun onları rahatsız edip etmeyeceğini düşündürüyor insana. Bir de yazar olmanın nasıl sancılı olduğunu. Ama kitabın sonunda da söylediği gibi kitap Tezer Özlü' yü bağlılıkla seven okurları için basılmış.
"Severek mektup yazılan bir insanın bile olması ne büyük bir olay, söylenen her sözcüğün anlaşılmaktan öte, yaşadığını, dahası sözcüklere bile gerek olmadan yaşandığını bilmek, güç gibi yalınç bir olgu değil, varolmak  gibi bir şey." (arka kapaktan)
Şimdilik bu kadar, okumaya devam ediyorum ve hep devam etmeyi diliyorum.

Yorumlar

  1. Sevdacığım bu mektuplar edebi yönü ile gerçekten okunmaya değer ve derin olmalı ki kitaplaşmış, feci merak ettim şimdi hemen alıp okumalıyım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiamma gerçekten öyle, çok etkileyici mektuplar, oku bakalım ne düşüneceksin.

      Sil
  2. Mektuplaşmalar en sevdiklerimden. Hani doğal ya onlar.Şahit olmak çok keyif verici.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buğdayım, aslında çok duygusal ve samimi olması güzel mektupların

      Sil
  3. Maşallah Sevda. napmışsın sen böyle. Kıskandım. keşke pc bozulsa ve ben yine kitaplara gömülsem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilhan; hepsi inceydi kitapların:)) Tez zamanda pc'nin bozulmasını dileyim o zaman:))

      Sil
  4. Ne güzel kitap görmek:)
    Dört kitap iyi bir sayı.Onat Kutlar hariç diğerlerini okudum,Doğunun Llimanlarını okuyalı çok oldu ama tekrar okuyabilirim, çok sevmiştim ayrıca yazarın diğer kitapları da keyiflidir.
    Mektuplar benim vazgeçilmez türüm...
    Okumalı günlerin bol olsun arkadaşım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Natali, değil mi ben de kitap görünce çok mutlu oluyorum. Dileğine kocaman amin , kitaplar hayatımızdan hiç çıkmasın diyorum

      Sil

Yorum Gönder