ALTI ÇİZİLİ CÜMLELER


Gerçekten sevilmeye değer şeyleri sadakatle sevmeyi sürdürebilirse kişi, sevgisini anlamsız, değersiz, önemsiz şeylere ziyan etmezse, zamanla daha çok ışığa kavuşacak, güçlenecektir.
İnsan belli bir meslek ya da belirli bir zanaatte ne denli erken usta olmaya çalışırsa, mümkün olduğunda bağımsız bir düşünce ve davranış tarzı benimserse, kendi kesin kurallarını ne kadar eksiksiz uygulayabilirse, o kadar sağlam bir karaktere sahip olabilir; bütün bunları yaptı diye dar kafalı olması da gerekmez ayrıca.
Bunları bir an önce yapmak akıllıca bir şey, çünkü yaşam kısa,  zaman çok çabuk geçiyor. İnsan bir tek konuda tam anlamıyla ustalaşırsa  ve o tek konuyu çok iyi anlamışsa, fazladan daha birçok şeyi de derinden kavrayacak, anlayabilecektir. Kimi  kez insan içine çıkmak, şununla bununla bir sürü gevezelik etmek hoş olabilir, hatta bazen zorunlu bile oluyor bu, ama sessiz sedasız kendi işini sürdürmeyi yeğleyen, çok az sayıda arkadaş isteyen biri insanlar arasında da, dünyada yürüdüğü yolda da en güven içinde olandır.... 
Amsterdam, 3 Nisan 1878 tarihli , Vincent Van Gogh' un kardeşi Theo' ya yazdığı mektuptan.


Yorumlar

  1. Ekspreyonizmin en güzel resmi Çığlık'tan sonra bence en güzel resim.yazılan mektup ta ondan güzel. paylaşım için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Varya bu kadar olur, senin bloğa yorum bıraktım, döndüm yorumunu gördüm:)) Gerçekten de öyle, mektup beni çok etkiledi

      Sil
  2. Çok güzel! Sergide de var bu cümlelerden işte.
    :))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder