KİTAPLAR, KİTAPLAR

 Bu haftayı çok sevdim, işlerimi bitirdim, kitaplarımı okudum. Güzel filmler de izledim. Bugün okuduğum kitaplardan bahsedeyim istedim. Bu arada aynı anda üç kitap okuma rekorumu kırdım, pek keyifli oluyor:))
İlk kitap Ahmet Ümit'in son kitabı "Sultanı Öldürmek". Sanırım İstanbul Hatırası' yla Ahmet Ümit çıtası bende o kadar yükselmiş ki, bu kitap çıtanın altında kaldı. İlk yüz sayfa öfleyip pöfletirken beni, araya Nevzat'la Ali girdi. Tam "oh be bundan sonrası iyi gider "dedim ama sonuç hüsran oldu.Tavsiye edemiyorum bu sebepten.
 Debbıe Macomber 'i seviyorum. Kitaplarını çok çabuk bitiriyorum. Küçük Mucizeler Dükkanı ve Bir Yumak Mutluluk' tan sonra Bahçemde Yeşeren Umutlar' da aynı şekilde su gibi bitiverdi. Yine mutlu sonla bitti, yine kitap okuyormuş gibi değil, film izliyormuş gibi hissettim.Gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.
"Ensteın Gölde" tamamen adını ve kapak resmini beğenerek aldığım bir kitaptı. Çılgın bir hukukçunun Einstein 'ın ülkeden ayrılmadan önce gizli belgelerini Templin Gölü' ne saklamış olabileceği fikriyle karısı ve en yakın dostuyla araştırma yapmaya başlamasını anlatıyor. Gölde eski bir tekneye yerleşiyorlar ve kitabın arkasında "dar bir alanda iki erkek ve bir kadın...Olayları tahmin etmek hiç de güç değil" diye yazıyor. Bir süre sonra Eınsteın  tahmin edebileceğiniz gibi yalan oluyor:)) Ama kitap fena değil, dili akıcı.
Yarın atölyeye gidip resmimi tamamlamayı umuyorum, bu arda gelinciklerle ilgili yeni bir resme de başlayacağım. Yarını iple çekiyorum. Bugün yağmur deli deli yağıyor, hiç şikayet etmiyorum. Beni hem kavak pamuklarından (pamuğa benzeyen döküntüleri var ya) hem de sevgili Koca' mın mangal işkencesinden kurtarıyor:)) Keyifli bir hafta sonu diliyorum, iyi bakın kendinize...

Yorumlar

  1. ohh ne de iyi yapmışsın bahçemde yeşeren umutları bende merak ediyorum . bir dahaki sefere onu okuyacağım ozman

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nesrin diğerlerinden konu olarak farklı bu kitap, beğeneceğini düşünüyorum

      Sil
  2. şimdiden anneler günü kutluyorum.
    filmler hakkında da bilgi istiyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hypo teşekkür ederim düşünceli baba, ben de eşinin ve tüm annelerin anneler gününü kutluyorum. Filmlerden yakında bahsederim, içinde senin arşivinden olanlarda var:))

      Sil
  3. Evet,verimli bir hafta olmuş canım.

    YanıtlaSil
  4. Ohhn D.Macomber in dilini ben de sevdim son derece akıcı, umarım diğerinin devamı niteliğinde değildir konu, okuyacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiamma bu kitap diğerlerinden farklı konu olarak ama bundan sonraki, önceki kitapların devamı olacakmış sanırım:((

      Sil

Yorum Gönder