HAFTA SONU

 Hafta sonu son üç haftadır olduğu gibi kursta provalarla geçti. Pazar günü Koca' da bizimle geldi eve döndüğümüzde baş ağrısıyla kendini uykuya verdi:)) Ben artık alıştım sanırım etkilenmiyorum.:))
Babayı bir türlü kaldıramayan Bilge, beni kitabımdan ayırıp, parka gitme teklifinde bulundu.
 Çıktık yola, akşam üstü güneşi pırıl pırıl. Bu arada Ankara' nın her yanı rengarenk güllerle dolu.
 Park çok kalabalık değildi
 Çimler yeni sulanmış, mis gibi kokuları geldi burnuma.
 Hemen arkadaş edindi, taktı peşine çocukları
 ne kadar kolay bu yaşta, arkadaş olup oynayıvermek
 kahkahaları havada uçuşturmak
 Ben de etrafa baktım bolca, ağaçlara düşen akşam güneşine baktım, yapraklardaki ışığa, yeşilin tonlarına...
Eve girerken gün batıyordu, tam rahat edeceğim derken, uzun uykusundan uyanan Koca, Bilge'nin içine alış veriş cini kaçırdı. Hafta sonu Antalya' ya gideceğiz, yazlık kıyafet aldık hanımefendiye. Bu sene boyu gerçekten çok uzamış, geçen seneki kıyafetlerin  hiçbirisi olmuyor. Bir de koca ayak durumumuz var, ayaklarının büyüme hızına yetişemiyorum. Yeni papuçlar alındı yazlık, bu sabah heyecanla kalkmış "okula giderken yeni ayakkabılarımı giyebilir miyim" diye soruyor. Ayaklarına baka baka gitti okula.Bu ara evin başlıca konusu Bilge'nin hangi okula gideceği. Tüm A, B ve hatta C planlarım suya düştü. Düşündüğüm tüm okullar ya imam hatip, ya ortaokul oluyor , şaşkınız ve ne yapacağımızı bilmiyoruz. Koca rahat tabi "veririz bir yere " diyor ama ben endişeliyim bakalım ne olacak. Neyse güzel bir hafta diliyorum hepimize...

Yorumlar

  1. aynen.
    ben de ilk okula vereceğimiz okulun ortaokul olmasından dolayı sıkıntılıyım.
    off sıkıntıdan patlıyacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen çığlık atasım var, deli deli bağırasım, ama neye yarar ki:(((

      Sil
  2. Allah yardımcınız olsun Sevdacığım, iyi bir okul iyi bir temel demek, 70 kişilik sınıflarda bu nasıl mümkün olacak, çocuğa ne kadar iş düşüyor aslında. Çok zor karar, bizim zamanımızda mahallendeki okula giderdin, tam gündü okullar şimdi neredeyse 3 devre yapmaları gerekiyor sınıflardaki kalabalığı azaltmak için.Herşeyden önemlisi bir de iyi bir öğretmeni olması lazım. Eskiden özel okul fikrine sıcak bakardım bu anlamda lakin neredeyse bir ev fiyatına maliyetlerle normal okula gönderip dışarıdan takviye yapmak daha bir mantıklı sanki. Herşey gönlünüzce olsun ne diyeyim. Son söz Bilgeme, çok tatlısın pembe panterim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiammacığım amin diyorum, geçen seneye kadar biz de özel okul düşünüyorduk ama çevremizdeki çocuklu aileleri, onların yaşadıklarını görünce fikrimiz değişti. Son durumsa bizim gibi bir çok insanı şaşkınlık içinde bıraktı ne olacak inan bilmiyorum, pembe panterde sevgilerini ve öpücüklerini yolluyor:))

      Sil
  3. Benim kızıma iki ay önce aldığım ayakkabı bile olmuyor. enine gidiyor bir de ayakları. taraklı benim gibi.

    okul çağına gelen çocukların kayıtları ailelere sorulmadan otomatikmen yapılacakmış. biz mahalledeki okulu sevdiğimiz için taşınmayı erteliyoruz. bakalım o ne olacak?

    Ben bilgenin pozşarına bayılıyorum. eller belde, ağızlar kulaklarda :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nilhan hiç ayakkabı eskitemedik desem durumu anlatabilirim sanırım:)) Eve en yakın dediğim okulların hepsi dediğim gibi oluyormuş o sebepten kalakaldık. Allah yardımcımız olsun.

      Sil
  4. Okul işleri herkesin huzurunu keyfini kaçırdı, Seneye curcuna ile gireceğiz eğitime... Veririz bir yere diye birşey yok, okul değil ama doğru öğretmen seçimi yapın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ortalılk öyle bir karıştı ki, öğretmenlerde şaşkın, kimin nerede olacağı da belli değil. Kocamın ki beni sakinleştirme çabası, o da deli gibi araştırıyor.

      Sil
  5. maşallah bilgeye kocaman kız oluyor valla :) umarım gönlüne göre bir okul bulursun öpüldünüz

    YanıtlaSil

Yorum Gönder