SABAH YÜRÜYÜŞÜ

Yaklaşık bir haftadır sabah yürüyüşüne başladım.Aslında maksadım koşmaktı ama koşamayacağımı anlamam uzun sürmedi:)) Sabah 06:30 ' da düşüyorum yola, evin yakınındaki parkura gidiyorum. 5 km. yürüyorum, sonra spor aletlerinde tepiniyorum. Sekizde eve dönüyorum. Geçen senede yazın yürümüştüm, günün en güzel saatinde, kulağımda değişmez tek radyo frekansı Radyo 3. Bana ait tam bir buçuk saat. Etrafta yeni sulanmış çim kokusu, otlar böcekler, falan filan, buraya kadar çok güzel. Gelelim sonrasına; kış uykusundan yeni uyanmış misali hamlayan bedenimin her yanından ayrı bir ağrı fışkırıyor. Dayak yemiş Pinokyo misali eklemlerim eğilip doğrulurken ve hatta nefes alırken bile acıyor. Çok yoğun mu yaptın birden zorlandın mı diyeceksiniz vallahi  etraftaki en sarsak tip de benim. Elinde tespihle yürüyen amca bile bana depar atıyor, tur bindirenleri yazmıyorum bile:)) Ama yılıyor muyum, vazgeçiyor muyum, tabi ki "asla". Havalar soğuyana kadar, yürümeye devam...

Yorumlar

  1. tam da bu konuda dertliyim :( geçen aylarda çok güzel yürüyüş yapıyordum .Havalar ısındı öğle aralarında dışarıya kafamızı uzatamıyoruz..İş çıkışı en sıcak saatler oluyor.Ben de sizden fikir alıp erkenden kalkıp evden çıkana dek yürüsem fena olmayacak :)vazgeçmek yok yola devam ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gonca sabah saatleri yürüyüş için bence çok ideal. Mis gibi hava, kafan sakin, yürü babam yürü:))

      Sil
  2. Yürüyüş en güzel sporlardan biri(fırsat bulunca da yüzme ve bisiklet aslında),ben oldukça gevşek bir diyet programı(blogumda yayımladım) ve akşam saatlerindeki 4,5 km yürüyüşle 10 haftada forma girdim.İlk iki günden sonra yorgunluk gittiği gibi yürümediğiniz gün yorgun oluyorsunuz.Ama en önemlisi blogumda da belirttiğim gibi ritimli ve normal yürümek,yoksa eklem hasarı oluyor.Mutlu adımlar:))

    YanıtlaSil
  3. Yıllardır vaz geçemediğim alışkanlığım bu benim. Gerçi köpeğimle yürüdüğüm için pek sportif değeri yok diyorlar ama olsun.

    O ağrılar geçecektir. Bir süre sonra yürüyüşe çıkamazsanız eksikliğini duyar hale geliyorsunuz. Sevgiler, selamlar, keyifli yürüyüşler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yıllarca Antalya' da sabah akşam köpeğimle yürüdüm, ayrı bir keyif o kim ne derse desin.Her tarafım ağrısa da ara vermedim, gerçi baya hafifledi:))

      Sil
  4. Bence yazın ucunda denize girmek varsa yürüyüş çok güzel ama kışın serin serin yürümek daha iyi geliyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ekmekcim kışın Ankara'da yürüme şansı maalesef yok, hava çok kirli ve soğuk oluyor. Hele bu kış her yer kar buzdu. Ben yaz gelsin de yürüyeyim diye dört gözle bekledim. Ama bana sorarsan da ucunda deniz olsa çok iyi olurdu:))

      Sil
  5. bahsettiğin ağrılara rağmen sana imrendim, ben de yapmalıyım:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Noblesse geçiyor yavaş yavaş benim ağrılar yürüyüşten değil spor aletlerinden oldu zaten, sabah saatleri çok güzel etrafta trafikten uzak bir yer varsa yürüyün derim çok keyifli.

      Sil
  6. vay harıkasın ben sabah 6 da kalkan ve ıse gıtmek ıcın hazırlanırken sen yuru bakalım off hayat zalımsın:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah kelebek, içim sızladı şimdi kıyamam ya. Ama sen de tığ gibisin şekerim üzülme o kadar:))

      Sil

Yorum Gönder